Dolar 34,2783
%0.33
Euro 37,5305
%0.02
Altın 2.929,850
%1.4
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜRKÇEDER’den Atambayev'e Atatürk Türk Dili Ödülü

TÜRKÇEDER’den Atambayev'e Atatürk Türk Dili Ödülü

Türkçe Olimpiyatlarını organize eden Uluslararası Türkçe Derneği(TÜRKÇEDER), uluslar arası barışa ve Türk dili, kültürü ve sanatına verdiği hizmetlerden dolayı Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i Atatürk Türk Dili Ödülü’ne...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 15:19
Türkçe Olimpiyatlarını organize eden Uluslararası Türkçe Derneği(TÜRKÇEDER), uluslar arası barışa ve Türk dili, kültürü ve sanatına verdiği hizmetlerden dolayı Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i Atatürk Türk Dili Ödülü’ne layık gördü.

Atambayev'e ödülünü Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’i ziyaret eden TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam ve beraberindeki heyet Devlet Konuk Evi'nde takdim etti. Sağlam, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Atambayev'e Atatürk Türk Dili Ödülü'nü takdim etti. Ödül töreninde, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın aralarında bulunduğu heyet de hazır bulundu.

Türk dili ve kültürüne katkıda bulunan isimlere her yıl verilen Atatürk Türk Dili Ödülü’ne, daha önce İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero (2010), Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev (2008) ve Azerbaycan'ın merhum Devlet Başkanı Haydar Aliyev (2007) layık görülmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.