Dolar 34,2707
%0.08
Euro 37,6033
%-0.09
Altın 2.883,600
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tacikistan, Asya Kalkınma Bankası'ndan yardım bekliyor

Tacikistan, Asya Kalkınma Bankası'ndan yardım bekliyor

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Asya Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Xiaoyu Zhao ile bir araya geldi. görüşmede, Tacikistan ile Asya Kalkınma Bankası arasındaki ilişkiler değerlendirildi. Tacik basınına göre, Devlet Başkanı...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 15:40
Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Asya Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Xiaoyu Zhao ile bir araya geldi. görüşmede, Tacikistan ile Asya Kalkınma Bankası arasındaki ilişkiler değerlendirildi. Tacik basınına göre, Devlet Başkanı Rahman, Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryolu projesinin Tacikistan kısmının inşaatı için Asya Kalkınma Bankası'ndan yardım beklediklerini söyledi. Tacik lider, bu projeye Asya Kalkınma Bankası'nın katılmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Rahman ayrıca, konuğu ile Tacikistan ile Kırgızistan elektriğini Afganistan ile Pakistan'a taşıyacak CASA-1000 projesini de masaya yatırdı.
Tacikistan ile Asya Kalkınma Bankası arasındaki işbirliği sürecinde banka tarafından Duşanbe yönetimine 1 milyar dolar düşük faizli kredi, teknik yardım ve karşılıksız para yardımında bulunuldu. Banka tarafından sağlanan 600 milyon dolar mali yardım ile Tacikistan'da enerji ve ulaştırma sektöründe bir takım projelerin inşaatı devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.