Dolar 34,2721
%0.08
Euro 37,6037
%-0.09
Altın 2.883,610
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cem Negrin: Çatışmalarla artan dövizin getirdiği kar boğazımızdan geçmez

Cem Negrin: Çatışmalarla artan dövizin getirdiği kar boğazımızdan geçmez

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Gezi Parkı eylemlerinin ardından dövizin arttığını belirterek, “Sektör olarak senelerdir kurdan şikayetçi olduk. Evet, çatışma ortamında artan kurlar, belki ihracatçının...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 14:03
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Gezi Parkı eylemlerinin ardından dövizin arttığını belirterek, “Sektör olarak senelerdir kurdan şikayetçi olduk. Evet, çatışma ortamında artan kurlar, belki ihracatçının gelirini artırdı. Ama biz, böyle bir gelir arzu etmiyoruz. O kar boğazımızdan geçmez.” dedi.


Cem Negrin, referandumun sorunun aşılması adına önemli bir seçenek olduğunu da vurguladı.

Negrin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ülke dışından pek çok telefon alıyorum. Bana durumu soruyorlar, İstanbul’a gelip gelemeyeceklerini soruyorlar. Türkiye’nin imajının bu denli zarar görmesi kabul edilemez.” ifadelerini kullandı. Negrin, Türkiye’nin 15 gün içinde çok şey yitirdiğine işaret etti.

Dün konsoloslukların kapılarını açmadığına, vize başvurularının yapılamadığına değinen Negrin, kaos ortamına son verilmesi gerektiğini belirtti. TGSD Başkanı Negrin, ülkede artık aklıselimin hakim olması gerektiğini dillendirirken, şunları kaydetti:

“A’dan Z’ye ticaretin her türlüsü bu süreçten zarar gördü. Tüm dünya ekran başında ilk haber olarak İstanbul başta olmak sureti ile Türkiye’nin dört bir yanına yayılan çatışma görüntülerini seyrediyor. Oysa Türkiye bu m? İki haftadır devam eden bu görüntülerle insanımız kaybediyor, Türkiye’ye kaybediyor. Protestocusundan hükümete kadar bu sürecin kazananı olmaz, olamaz. İşgal ve çatışma anlayışıyla taleplerin yerine getirilmesinin beklenemeyeceği gibi bireyin hak ve hukuku, demokratik talepleri göz ardı edilerek de bir yere varılamaz. Gelinen aşamada iyi niyetle başlayan eylemlerden herkesin zarar gördüğü gün gibi ortada. Karar vericileri ve eylemcileri uygulamalarını gözden geçirmeye çağırıyoruz Sonuçta bu ülke hepimizin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.