Dolar 34,2678
%0.07
Euro 37,6220
%-0.04
Altın 2.887,180
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vestel, Çevre Beratı'na layık görülen ilk beyaz eşya şirketi oldu

Vestel, Çevre Beratı'na layık görülen ilk beyaz eşya şirketi oldu

Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya ve elektronik eşya üreticisi Vestel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurumların çevre konusunda gösterdikleri duyarlılık çerçevesinde değerlendirilmesi sonucunda, Türkiye’nin en düzenli sanayi...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 12:11
Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya ve elektronik eşya üreticisi Vestel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurumların çevre konusunda gösterdikleri duyarlılık çerçevesinde değerlendirilmesi sonucunda, Türkiye’nin en düzenli sanayi tesisleri arasında gösterildi.

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Nedim Sezer, son 20 yıldır dünyanın hem sosyal hem ekonomik hem de çevresel açıdan hızlı bir değişim süreci içinde olduğunu belirtti. Yaşanan hızlı nüfus artışı ve ekonomideki büyümenin doğal kaynaklara olan talebi artırdığını dile getiren Sezer, "Bu durum doğal kaynakların üzerindeki baskıyı çoğaltarak çevremizin doğal yapısını bozmaya yönelik tehdit oluşturuyor. Bu kapsamda Vestel Beyaz Eşya olarak çevrenin korunması, sera gazı emisyonunun azaltılması, kaynakların etkin kullanımı ve enerji masraflarını düşürme anlamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile de ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifika sürecini başarıyla tamamlayarak, sektörde ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası alan ilk Türk şirketi olma unvanını kazandık.Çevreye duyarlı çalışmalarımızla bakanlığımız tarafından Çevre Beratı'na layık görülen ilk beyaz eşya şirketi olmaktan da büyük gurur duyuyoruz." dedi.

Vestel, beyaz eşya ve elektronik pazarına sunduğu ürünlerle, enerji tüketimini 5 yıl öncesine göre yüzde 50, su tüketimini ise yüzde 26 oranında azalttı. Şirket ayrıca, çevreye karşı duyarlı tutumuyla da Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Çevre Komisyonu tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Proje Yarışması’ndan Puzzle buzdolabıyla, ürün geliştirme dalında birincilik ödülü kazandı. Vestel’in enerji ve su tasarrufunu arttıran, kaynakları verimli kullanan, ekstra hijyen sağlayan çevreci teknoloji sahibi Twinjet Çamaşır Makinesi ise ISO Çevre Ödülleri kapsamında ‘enerji verimliliği en yüksek ürün’ ödülü almaya hak kazandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.