Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Talasemi hastası genç: Sağlığıma kavuşarak aileme bakmak istiyorum

Talasemi hastası genç: Sağlığıma kavuşarak aileme bakmak istiyorum

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 17 yıldır talasemi major (Akdeniz anemisi) hastası olan Nurettin Tazegül (18), yaşadığı zorluklara rağmen sağlığına kavuşarak ailesine bakmak istediğini söyledi. İlik nakli yapılması gereken Tazegül,...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 15:33
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 17 yıldır talasemi major (Akdeniz anemisi) hastası olan Nurettin Tazegül (18), yaşadığı zorluklara rağmen sağlığına kavuşarak ailesine bakmak istediğini söyledi. İlik nakli yapılması gereken Tazegül, devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım istedi.
    
        Ereğli’ de yaşayan Nurettin Tazegül, 1 yaşında yakalandığı Akdeniz anemisi ile mücadele ediyor. Altı yıl önce babasını kaybeden ve annesi iki engelli kardeşiyle yaşayan Tazegül, Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü 11. sınıf öğrencisi. Hastalığı nedeniyle 11 yaşındaki bir çocuk gibi görünen ve vücudu tam olarak gelişemeyen Tazegül, her 3 haftada bir kan nakli yaptırıyor.

        Babasının ani ölümü ile de sarsıldığını ve tek isteğinin sağlığına kavuşarak annesi ve iki kardeşine bakabilmek olduğunu belirten Tazegül, "Babam vefat etti. İki engelli kardeşim ve annemle birlikte yaşıyorum. Hastalığım nedeniyle her 3 haftada bir kan alıyorum. Günde bir kez ilaç alıyorum. Bir gün bana bir şey olursa aileme kim bakaca? Okul bittikten sonra benim iş yapabilmem için gücüme ve kuvvetime ihtiyacım olacak. Annem yaşlı. Ona bir şey olduğunda kardeşlerime ben bakacağım. Annem kardeşlerimle ilgilenmek zorunda kalıyor." dedi.

        "ZORLUKLAR YAŞIYORUM, NORMAL BİR İNSANIN YARISI KADAR GELİŞİYORUM"

        Hastalık nedeniyle yaşadığı zorlukları dile getiren Tazegül, "Atölye derslerinde hiçbir şey yapamıyorum. Ağır bir şey kaldıramıyorum. Vücudum ağrıyor. Sabah kalktığım zaman okula gidemiyorum. Vücudum ağrıyor, ateşim çıkıyor. Çok yorgun oluyorum, halsiz düşüyorum, rengim soluyor. Diğer insanların yarısı kadar gelişiyorum. Herkes gibi sağlıklı olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

        Anne Ağaca Tazegül ise tek isteklerinin oğlunun hastalığı için ilik naklinin gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi. Anne Tazegül, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayarak, "Oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Diğer iki oğlum da rahatsız. Bize yardım edilmesini istiyorum." dedi.

        

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.