Dolar 34,1447
%0.03
Euro 37,9669
%0.14
Altın 2.883,770
%-0.06
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tamamlanma aşamasına gelen viyadüğün imar planı yeni çıkarılacak

Tamamlanma aşamasına gelen viyadüğün imar planı yeni çıkarılacak

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'un Canik ilçesinde inşa ettiği katlı yol projesiyle ilgili açılan davada verilen projenin iptal kararı, şehirde şok etkisi yapmıştı. Müdürlük, bu durumun sebebine ilişkin açıklama yapmama...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 13:25
Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'un Canik ilçesinde inşa ettiği katlı yol projesiyle ilgili açılan davada verilen projenin iptal kararı, şehirde şok etkisi yapmıştı. Müdürlük, bu durumun sebebine ilişkin açıklama yapmama kararı alırken mahkemenin gerekçesi de belli oldu. Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin Samsun 2. İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanmasında, tamamlanma aşamasına gelen viyadüğün 1/5 binlik ve 1/binlik imar planları bulunmamasının etkili olduğu anlaşıldı. Danıştay’ın, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nün gerekli imar planlarını hazırlayıp onaylatmasının ardından hukuki engeli ortadan kaldırması bekleniyor.

Samsun’un gelişimine ve vizyonuna rağmen çirkin bir görüntü oluşturacağı gerekçesiyle yapımına karşı çıkılan Samsun-Ordu karayolu transit geçiş kavşağı katlı yol projesi, geçen günlerde 2. İdare Mahkemesi'nin kararıyla iptal edilmişti. Samsun Mimarlar Odası, açtığı davayı kazandı. Mahkeme, katlı yol projesinin İmar Kanunu'na aykırı yapıldığını tespit ederek hukuka aykırı gördü. Toplam 110 milyon lira harcanan ve tamamlanma aşamasına gelen katlı yolun, 1/bin ve 1/5 binlik imar planları olmadığı ortaya çıktı. Bunu tespit eden mahkeme de yol düzenlemelerine ihtiyaç olup olmadığının belirlenmesi, ihtiyaç halinde en uygun yer seçiminin yapılması gibi hususların imar planlarında yer almasının ardından çalışmalara başlanması gerektiğine dikkat çekerek, imar planlarına işletilmeden başlanan projenin hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Cihan Haber Ajansı Bölge Yayın Temsilcisi Mükremin Albayrak’ı ziyaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı açıklamada meselenin altı ay gibi bir sürede çözülebileceği tahmininde bulundu. İptal edilen işlemle ilgili son kararı Danıştay’ın vereceğini vurgulayan Başkan Genç, prosedür probleminin aşılmasından sonra herhangi bir hukuki engel kalmayacağını belirterek, “Mahkeme, daha önce söylediğimiz gibi imar planları olması gerektiğine kanaat getirerek karar verdi. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, hazırlayacağı 5 binlik ve binlik planları Büyükşehir’den geçirince sorun kalmayacak. Yani ortada doğmuş bir çocuk var, adının koyulması için nüfus kağıdı çıkartılacak.” dedi. Olayla ilgili bilgi kirliliği bulunduğunu da ifade eden Osman Genç, “Benim itirazım, proje yapılmadan önceydi. İlçemizde, hükümetimizin 21. yüzyıl vizyonuna yakışmayan bir durum yapılmıştır. Yatırım başlayınca bir daha sözünü etmedim, çünkü proje devam ederken konuşmanın, eleştirmenin artık bir önemi kalmadı. Burada 110 milyonluk bir yatırım yapılmıştır. Şimdi mahkeme bir karar verdi. Nedir ? İlk başka bizim söylediğimizdir. Biz yatırım yapılmadan önce şehri yönetenlere, 5 binlik ve binlik plan olmalı demiştik. Mahkeme de bunun bir yapı olduğuna, bu nedenle imar planları olması gerektiğine kanaat getirerek karar verdi. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü gelip 5 binlik ve binlik planda bu yolu geçirecek. Proje plana işlenince sorun kalmayacak. Biraz zaman alır ama itiraz olmazsa kısa sürede prosedür sıkıntısı ortadan kalkar.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.