Dolar 34,1505
%0.04
Euro 37,9389
%0.06
Altın 2.886,640
%0.04
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mescid-i Aksa baskını Ankara'da protesto edildi

Mescid-i Aksa baskını Ankara'da protesto edildi

Başkent’te Mazlumder üyesi bir grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini İsrail Büyükelçiliği konutu önünde protesto etti. Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, yaptığı konuşmada, "Uluslararası bir çetenin...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 12:52
Başkent’te Mazlumder üyesi bir grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini İsrail Büyükelçiliği konutu önünde protesto etti.

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, yaptığı konuşmada, "Uluslararası bir çetenin desteğiyle Filistin topraklarını işgal eden gayri meşru İsrail yönetimi Mescid-i Aksa’yı işgal etti. Askerler, Müslümanların üzerine gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı. Siyonist Yahudiler işgal girişimine yardımcı oldu. İsrail yönetimini, Filistin halkı üzerinde sürdürdüğü şiddet politikalarından vaz geçmeye davet ediyoruz. Yeni yerleşim yerleri açma planı ve Filistin halkının elinden alınan eşyalarının iade edilmesi çağrısında bulunuyoruz." dedi. Açıklama sırasında ‘Kudüs işgaline karşı ayaktayız’ pankartı taşıyan grup üyeleri, durumu protesto etti.

İsrail askerleri, önceki gün Mescid-i Aksa'ya baskın yapmış, Müslümanların ilk kıblesi boşaltılmış, Mescid-i Aksa ile birlikte Filistinli öğrencilerin eğitim gördüğü okulun da bulunduğu Haremüşşerif zorla tahliye edilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.