Dolar 34,1397
%0.01
Euro 37,9621
%0.12
Altın 2.892,140
%0.23
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İSTOK: Bingöl’de tünel kazan mahkumlar İzmir Metrosu’nda çalışsın

İSTOK: Bingöl’de tünel kazan mahkumlar İzmir Metrosu’nda çalışsın

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden bir yılda 80 metre tünel kazarak kaçan mahkumlar için ilginç bir teklif getirildi. İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), İzmir Metrosu’nun daha kısa sürede tamamlanması için burada çalıştırılmalarını...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 12:35
Bingöl M Tipi Cezaevi’nden bir yılda 80 metre tünel kazarak kaçan mahkumlar için ilginç bir teklif getirildi. İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), İzmir Metrosu’nun daha kısa sürede tamamlanması için burada çalıştırılmalarını önerdi.

Üçyol–Üçkuyular hattı çalışmaların devam ettiği Üçkuyular şantiyesi önünde bir basın açıklaması yapan İSTOK, metronun daha kısa sürede bitirilmesi için kaşık ve çatalla tünel kazan mahkumların, zorunlu kamu hizmeti kapsamında istihdam edilmesi teklifini ortaya attı. Platform sözcüsü Av. Halit Çelik, temeli 2005 yılında atılan ve bugüne kadar iki müteahhide iş bıraktırılan Üçyol–Üçkuyular metro hattının hala bitirilememesinin fazlasıyla can sıkıcı bir boyut aldığını söyledi. Çalışmalar sebebiyle güzergahta bulunan esnafın işlerinin tamamen bozulduğunu, bazılarının kapatmak zorunda kaldığını, bu kişilerin zararlarını telafi edici bir girişimde bulunulmadığını belirten Çelik, “Bu büyük bir haksızlıktır. Yine çalışmaların yürütüldüğü güzergahta ikamet eden insanlar, büyük bir gürültü ve tozdan çevre kirliliğine maruz kalmaktadır. Hükümetin metroyu bitirme teklifini geri çeviren belediye yetkilileri, ne zaman bitirileceğine dair süre vermeyip, ‘Bir sabah biner gideriz.’ demektedir. Beceriksizliğin faturası halka çıkmaktadır.” şeklinde konuştu. Bu durum karşısında İSTOK olarak ironik bir önerileri olduğunu ifade eden Av. Çelik, Bingöl M Tipi Cezaevi'ndeki bazı mahkumların, bir yıl içinde 80 metre tünel kazdığını hatırlatarak, “Bu tüneli kazmak için ellerinde sadece kaşık ve çataldan oluşan iptidai aletler bulunmaktadır. Ellerindeki bu imkanlarla dahi İzmir Metrosu’nun bugüne kadarki sekiz yıl içinde beşte birini kazmış olurlardı. Demek ki ellerine kazmak için teknik alet ve makineler verilse İzmir Metrosu’nu en geç bir yıl içinde kazar bitirirlerdi.” dedi. Zararın neresinden dönülürse dönülsün kar olduğunu dile getiren Çelik, tünel kazarak kaçan mahkumların zorunlu kamu hizmeti kapsamında İzmir Metrosu inşaatında istihdam edilmesi teklifinde bulunarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, bu fırsatı kaçırmamasını diliyoruz.” diye konuştu. Platform üyesi başka bir kişi de belediyenin bu teklifi kabul etmesi halinde hükümetin yardımcı olmasını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.