Dolar 34,1442
%0.03
Euro 37,9934
%0.21
Altın 2.894,440
%0.31
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhtar Çambel: Kurtiz, 'Çok yoruldum, artık dinlenmek istiyorum' diyordu

Muhtar Çambel: Kurtiz, 'Çok yoruldum, artık dinlenmek istiyorum' diyordu

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel Köyü Muhtarı Mustafa Çambel, İstanbul'da dün 77 yaşında vefat eden ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in, yarın köyde defnedileceğini söyledi. Kurtiz'in yaklaşık 17 yıldır...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 11:41
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel Köyü Muhtarı Mustafa Çambel, İstanbul'da dün 77 yaşında vefat eden ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in, yarın köyde defnedileceğini söyledi. Kurtiz'in yaklaşık 17 yıldır Çamlıbel'de yaşadığını belirten Çambel, son olarak bir ay önce görüştüğünü, "Çok yoruldum, artık dinlenmek istiyorum." dediğini aktardı.

Kurtiz, yarın çocukluk yıllarının geçtiği, Edremit'e 17 kilometre mesafedeki Çamlıbel köyünde toprağa verilecek. Muhtar Çambel, Kurtiz'in babası Vala Kurtiz'in de 1951 ve 1952 yıllarında Edremit Kaymakamı olarak görev yaptığını söyledi. Çambel, "Ani ölümü hepimizi çok üzdü. Mütevazi bir insandı, kesinlikle kibirli birisi değildi. Kendisini büyük görmezdi. Ölümü ani oldu. Kendisini çok seviyorduk. Herkesle arası iyiydi. İnsanlarla konuşup sohbet etmek, çay içmek hoşuna gidiyordu." şeklinde konuştu. Tuncel Kurtiz ile son olarak bir ay önce muhtarlık binasının önünde görüştüğünü ifade eden Mustafa Çambel, "Sohbet edip çay içtik. 16 yıldır yanında bulunan köpeği ölmüştü, ona çok üzülüyordu. Dizilerden bahsetti. Çok yorulduğunu, artık dinlenmek istediğini söyledi. İstanbul'da rahat olduğunu ancak trafiğin kendisini çok yorduğunu anlattı." dedi. Yaz aylarında ve çekimlerinin bulunmadığı zamanlarda köydeki evinde oturduğunu belirten Muhtar Çambel, "Merhum, Kaz Dağları'nı çok seviyordu. Buralara aşıktı adeta. Burada Zeytinbağı Oteli'ni çalıştırıyordu. Acı haberin ardından, burada yaşayan kayınbiraderi Erhan Şeker İstanbul'a gitti. Hepimizin başı sağolsun." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.