Dolar 34,1577
%0.06
Euro 38,0316
%0.31
Altın 2.887,900
%0.09
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mudanya'daki mali operasyona 16 tutuklama

Mudanya'daki mali operasyona 16 tutuklama

Bursa'nın Mudanya Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili adliyeye sevk edilen 31 kişiden aralarında iki belediye başkan yardımcısının da olduğu 16’sı mahkemece tutuklandı. 15’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı....

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 11:25
Bursa'nın Mudanya Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili adliyeye sevk edilen 31 kişiden aralarında iki belediye başkan yardımcısının da olduğu 16’sı mahkemece tutuklandı. 15’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mudanya Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 24 Eylül’de gözaltına alınan 32 kişiden 31’i dün Mudanya’da hakim karşısına çıktı. Adliyede 19 saat süren ifade ve sorgulamanın ardından
Mudanya Belediyesi Kademe Amirliği Sekreteri Mehmet Bilir, Belediye Kademe Amiri Murat Has, Mudanya Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Atilla Kurtuluş, Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hasan Atan, belediye ile iş yaptığı tespit edilen İbrahim Yarar, avukat Hikmet Yıldırım, Atilla Öztürk, Erhan Çelik, Serhat Aktürk, Ersin Çelik, Ali Altay ile Bursa’dan olduğu öğrenilen üç esnaf da tutuklandı. 2’si birim amiri olan toplam 12 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilenlerin yakınları Hükümet Konağı önünde gün boyu süren sorguların neticelerini merakla bekledi. Tutuklanmaları talep edilen kişilerin ‘rüşvet almak vermek’, ‘nitelikli zimmet’, ‘rüşvete aracılık etmek’ ve ‘suç işlemek için örgüt kurmak’, ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ gibi suçları olduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.