Dolar 34,1503
%0.04
Euro 38,0766
%0.43
Altın 2.886,200
%0.03
Bist-100 9.989,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sayısı artan kadın balıkçılara projeyle destek olunacak

Sayısı artan kadın balıkçılara projeyle destek olunacak

Akdeniz Koruma Derneği (AKD) tarafından yürütülen "Kadın Balıkçılar" projesiyle ihtiyaçları karşılanan balıkçı kadınların yüzü gülüyor. "Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 10:45
Akdeniz Koruma Derneği (AKD) tarafından yürütülen "Kadın Balıkçılar" projesiyle ihtiyaçları karşılanan balıkçı kadınların yüzü gülüyor. "Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında Kadın Balıkçılar'ın ön çalışmaları tamamlandı. İhtiyaçları tespit edilen balıkçılar, kendilerini ilk kez bir kurumun düşündüğünü belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.

Ön saha çalışmaları tamamlanan projede şimdiye kadar Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi'nde faal balıkçılık yapan 70 kadına ulaşıldı. Yüz yüze görüşmelerle ihtiyaçları tespit edilen ve durumları hakkında bilgi edinilen kadın balıkçılar, proje kapsamındaki faaliyetlere destek vereceklerini ifade etti. Bölgede yürütülen çalışmalarda projenin amacı, hedefi ve faaliyetleri hakkında yerel halk, balıkçı liderleri, su ürünleri kooperatifleri başkanları ve yerel yönetimlere yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Bölge kültürünün bir parçası olan kadın balıkçılara destek verilmesi çalışmalarının, orada yaşayanların büyük desteğini aldığı gözlendi.

Muğla'da 45 yıldır geçimini balıkçılıktan sağlayan Yüksel Başak, "Eşim balıkçılık mesleğiyle uğraşıyordu. Evlendikten sonra evimize katkı sağlamak amacıyla ben de başladım. Eşimle birlikte bu işi yapıyoruz. Balıkçılık mesleği çok zor. Rüzgar oluyor, fırtına oluyor; yaşıyoruz işte. Zorluğunu çekmeden olmuyor. Zor meslek ama yapacak bir şey yok ki. Bundan başka mesleğimiz yok." dedi. Hüseyin Başak da 1969 yılından bu yana eşiyle birlikte balıkçılık yaptığını belirterek, "Hanımsız denize gitmek istemiyorum. Bütün işleri hanım yaptığı için biz biraz kaytarma yönüne gidiyoruz işin. Yaz kış devam ediyoruz. Sağlık sıhhat verdikten sonra Allah, her zaman gidiyoruz. Allah bin bereket versin, denizden harçlığımız ufak tefek çıkıyor. Çocuklarımıza onlarla baktık. Şu an böyle idare ediyoruz, bir sıkıntımız da yok Allah'a çok şükür." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.