Dolar 34,1499
%0.04
Euro 38,0680
%0.4
Altın 2.887,230
%0.06
Bist-100 9.957,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
40 dakikada üç kapkaç yaptı, yeni hedefine ulaşamadan yakalandı

40 dakikada üç kapkaç yaptı, yeni hedefine ulaşamadan yakalandı

Bursa’da semt pazarına alışverişe giden kadınların çantasını kapkaç yöntemiyle çalan zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin bir haftalık özel çalışmasıyla yakalandı. Sadece 40 dakikada üç kapkaç yapan zanlının,...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 11:23
Bursa’da semt pazarına alışverişe giden kadınların çantasını kapkaç yöntemiyle çalan zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin bir haftalık özel çalışmasıyla yakalandı. Sadece 40 dakikada üç kapkaç yapan zanlının, son 15 günde de altı kapkaça karıştığı ortaya çıktı.

Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde 11 Eylül 2013 günü bir kişi, semt pazarına alışverişe giden bir kadının parasının bulunduğu el çantasını kapıp kaçtı. Olaydan 10 dakika sonra aynı bölgede ikinci bir kapkaç daha yaşandı. 21 Eylül'e kadar pazara giden kadınların para çantasını aynı yöntemle çaldığı iddia edilen zanlıyı yakalamak için Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Güven ve Yunus Timleri Büro Amirliği ekipleri, özel bir ekip kurarak harekete geçti. Yunus ekiplerinin kullandığı motosiklete sivil binen polis memurları, şehir genelindeki semt pazarlarını yakın takibe aldı. Kapkaç olaylarının yaşandığı bölgelerdeki yaklaşık 50 işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen ekipler, Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi’ndeki bir pazarda, zanlının yeni hedefine doğru ilerlediğini gördü. Sivil motosikletli polisleri farkeden Harun K. (33) isimli zanlı kaçmaya başladı fakat kısa bir kovalamacanın ardından yakalandı. İncelemede Harun K.’nin, son 10 günde altı kapkaç olayına karıştığı belirlendi. Mağdur kadınlar, 24 suçtan kaydı bulunan zanlıyı teşhis etti. Geçen aylarda cezaevinden tahliye olduğu belirtilen Harun K., emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Suçsuzum." diyen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada zanlının, kapkaçtan sonra kaçması da güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.