Dolar 34,1397
%0.01
Euro 37,9621
%0.12
Altın 2.892,140
%0.23
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Masaj salonu operasyonu polis kamerasında

Masaj salonu operasyonu polis kamerasında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği polislerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Maliye yetkilileriyle birlikte gerçekleştirdiği masaj salonu operasyonlarında 11’i kadın 23 kişi gözaltına...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 11:51
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği polislerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Maliye yetkilileriyle birlikte gerçekleştirdiği masaj salonu operasyonlarında 11’i kadın 23 kişi gözaltına alındı. Baskınların gerçekleştiği 9 masaj salonunun, aynı suçtan girdiği cezaevinden bir süre önce çıkan Hakan A.’ya ait olduğu belirlendi. Organize suç örgütü olarak işlem yapılan çetenin, Şişli’deki masaj salonlarının kapatılması üzerine Kadıköy’de yapılandığı belirlendi. Cumhuriyet Savcısı Nihat Demir’in talimatıyla başlatılan ve 8 aylık fiziki ve teknik takibin ardından gerçekleştirilen operasyonlar, polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Hakan A. ve iki adamı sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

İstanbul’da masaj salonu adı altında fuhuş yapılan merkezlerle ilgili ihbarlar üzerine harekete geçen polis, salonların aynı suçtan tutuklanıp 6 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilen Hakan A. tarafından işletildiğini belirledi. Kadıköy’de 7, Maltepe ve Avcılar’da 1’er adet olmak üzere 9 masaj salonunu takibe alan polis 8 ay süreyle bu yerleri ve işletmecilerini teknik ve fiziki takibe aldı. Operasyon düğmesine 4 gün önce basıldı. 40 adrese gerçekleştirilen eşzamanlı baskınlarda çetenin yönetici kadrosundaki 11’i kadın 23 kişi gözaltına alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda işyerlerine yazar kasa fişi kesmemek, sigortasız işçi çalıştırmak suçlarından toplamda 100 bin liralık ceza kesildi.

Soruşturmada çetenin, bastırdıkları el ilanlarıyla sokaktan müşteri topladığı, güzel görünümlü kızları sekreter olarakkullandıkları, müşterileri güvenilir/güvensiz diye sınıflandırdıkları, bazı çalışanlara zorla senet imzalatıp çalıştırdıkları belirlendi. Hakan A.’nın, Şişli’de bulunan 4 masaj salonunun polis operasyonuyla kapatılmasını ardından Kadıköy’de 7, Maltepe ve Avcılarda ise 1 masaj salonu açtığı, çetenin ayrıca masaj için 100, ilişki için 100 ve elle rahatlama için 30 TL tarife uyguladıkları tespit edildi.

Masaj salonlarında çalışan masöz kadınlardan E.P.’nin,Hakan A.’nın kendisine tecavüz ettiği, ardından zorla senet imzalatıp çalıştırdığı iddiasında bulunduğu öğrenildi. Kadın çalışan S.Y. de kendisine zorla senet imzalattırılıp borçlandırıldığı suçlamasında bulundu.

BASKIN POLİS KAMERASINDA

Masaj salonlarına yönelik operasyon polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde masaj salonlarına ekiplerin gelişi, hazırlıksız yakalanan çalışan ve müşteriler, salonlardaki polis araması, ele geçirilen çeşitli malzemeler yer aldı.

DAHA ÖNCE DE TUTUKLANMIŞTI

Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince 20 ay önce salonlarına operasyon düzenlenen Hakan A. tutuklanıp cezaevine gönderilmiş, çete ile irtibatlı oldukları öne sürülen 11 polis memuru meslekten ihraç edilmişti.

Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen şüphelilerden Hakan A. ve 2 yardımcısı tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.