Tamaylıgil: CHP sorgulanması gereken değil, ne yaptığını bilen partidir
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın istifa etmesi nedeniyle parti içinde fikir ayrılıkları olup olmadığı konusunda, "Herkes barış olsun, bu barışın getireceği birliktelik ortamının yaşanmasını...
- Ege Postası
- 23.04.2013 - 16:17
Bihlun Tamaylıgil, CHP Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Sayıştay Kanunu'nun değiştirilmesiyle ilgili tekliflerin söz konusu olduğunu ifade eden Tamaylıgil, Meclis'in kamu kurum ve kuruluşları üzerindeki denetim yetkisini Sayıştay aralığı ile yaptığını hatırlattı.
“SAYIŞTAY’IN YAPISIYLA İLGİLİ YENİ TEKLİFLER VAR”
Bu şekilde milli iradenin denetim görevinin yapıldığını vurgulayan Tamaylıgil, şunları dile getirdi: “Maalesef 2010 ve 2011 yılları Meclis'in bütçe görüşmeleri öncesinde aklanmadığı ve raporların saklandığı bir dönem olmuştur. Şimdi bu yetmiyormuş gibi, bu raporların içeriğinin açıklanmadığı gibi şimdi de Sayıştay’ın yapısıyla ilgili yeni tekliflerle ortaya çıkan bir siyasi iradeyle karşı karşıyayız. Hesap vermeyen, hesabını veremeyen demek ki bu hesaptan korkuyor. O yüzden böyle yanlışlıkların, aymazlıkların bir an önce durdurulacağına inanıyoruz.”
“BARIŞI YÜZDE 100 DESTEKLEMEK DIŞINDA DÜŞÜNCE SAHİBİ OLUNABİLİR Mİ'”
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tamaylıgil, bir gazetecinin, Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın istifa etmesini hatırlatarak, açılım sürecinde CHP’de fikir ayrılıkları olup olmadığını sorması üzerine, şöyle konuştu: "Türkiye’de barışı yüzde 100 desteklemek ötesinde düşünce sahibi olunabilir m? Herkes barış olsun, bu barışın getireceği birliktelik ortamının yaşanmasını ister ve bunu dile getirir. Cumhuriyet Halk Partisi, gerek ortaya koyduğu raporlarla ve bu süreçle ilgili yol haritasını ortaya koyan teklifleri ile bugün dile geldiği gibi sorgulanması gereken değil, ne yaptığını bilen partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman fikirlerini ve o fikirlerin yapılabilirlik yöntemlerini dile getiren partidir. Biz hatırlarsanız toplumsal uzlaşı, yani 76 milyonun ortaklaşa karar vereceği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve partilerin aynı Anayasa Uzlaşma Komisyonu için toplumsal uzlaşma içerisinde gerekli çalışmaları yapmasını öneren ilk partiyiz. Biz çizgimizde bir gün ayrı bir gün ayrı konuşan parti değiliz. Yapılması gerekenleri ortaya koyduk, yasa tekliflerimizi dile getirdik."
"NEYİ YAPIYORLAR BİLMİYORUZ"
Türkiye’de huzur ve barışın olması için demokrasi olması gerektiğine işaret eden Tamaylıgil, bunun için yasa tekliflerini verdiklerini ve bunu gerçekleştirecek siyasi bakış açısı oluşmasını istediklerini belirtti. Tamaylıgil, “Bugün dedikleri o süreci, ne olduğu bilinmeden, neyi amaçladığı bilinmeden, hangi müzakerelerin yapıldığı net olmayan, ‘bana güvenin’ diyen ama bugüne kadar yaptığı her işten güvensizlik çıkan bir başbakanla yürütülmesini kabul etmiyoruz. Bu şekilde neyi çalıştırıyorlar, neyi yapıyorlar, hiçbirimiz bilmiyoruz." diye konuştu.
Başbakan’ın başkanlık amacını gerçekleştirmek istediğini ileri süren Tamaylıgil, "Bu hedefi gerçekleştirmek için adına barış süreci diyor ama aynı demokrasi gibi barışın kutsal anlamını da böyle bir amaca yönelik kullanma eğiliminde olduğunu açıkça görüyoruz." diye konuştu.
Yorum Yazın