Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanrıkulu: “Tüm Türkiye İzmir gibi olmalı“

Tanrıkulu: “Tüm Türkiye İzmir gibi olmalı“

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e geldi. CHP İzmir İl Başkanlığında bir basın toplantısı yapan Tanrıkulu, İzmir’i övdü, Akil İnsanlar Komisyonuna ise tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2013 - 13:08
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Vanlılar Federasyonunun Bornova’da yeni dernek binalarının açılışını yapmak üzere, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ile birlikte İzmir’e geldi. Tanrıkulu’nun ilk durağı CHP İzmir İl Başkanlığı oldu. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, İzmir için “ Bütün amacımız bütün Türkiye’yi İzmir gibi yapmak” diye konuştu. Ayrıca hem CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, hem de Tanrıkulu Akil İnsanlar Heyeti’ni topa tuttu.



“AKP’NİN POLİTİKALARINI TOPLUMA DİKTE ETMEKLE GÖREVLİLER”

Düzenlenen basın toplantısında Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili ilk tepki CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den geldi. Engin, Akil İnsanlar Heyeti’nin asıl görevinin toplumun kaygılarını gidermek olduğunu ancak şu an yaptıkları işin AK Parti’nin politikalarını topluma dikte etmek olduğunu söyledi. Engin, “Ülkenin birliği bütünlüğü açısından partimiz ülkemizin her tarafına eşit mesafede. Herkesi kucaklıyor. Eşit adil ve özgür bir ülke yaratmak için çalışıyor. Hükümet cephesinde barış diye adlandırdıkları bu sinsi planı uzlaşma diye adlandırdıkları plana biz inanmıyoruz. Barış kelimesi çok ulvi bir kavram. Kimse reddemez ama içinin doldurulması, topluma güven verilmesi, her kesimin kaygılarının giderilmesi gerekmektedir. Bu kaygıların giderilmesi noktasında oluşturulan Akil İnsanlar, kaygıları gidermek yerine, AKP politikalarını topluma dikte ettirmekle görevli” diye konuştu.

“AMACIMIZ BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ İZMİR YAPMAK”
CHP İzmir İl Başkanı Engin’in kısa konuşmasından sonra sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu aldı, İzmir’i övdü. “Bizim amacımız bütün Türkiye’yi İzmir yapmak” diyen Tanrıkulu, “İzmir’deki bir arada yaşama kültürünü, dayanışma kültürünü bütün Türkiye’ye yaymak. Bu nedenle Hakkari’den İzmir’e, Kars’tan Edirne’ye kadar heryerde çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların odaklandığı yerlerin başında da İzmir geliyor. Gerçekten de İzmir’in doğasında var bu bir arada yaşama.” Diye konuştu ve ekledi, “ Bu güzel kültürü bütün Türkiye’de görmek istiyoruz”

“SÜREÇ BİZİM DIŞIMIZDA”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, hükümet tarafından yürütülen barış sürecini eleştirdi ve “Bizim dışımızda yürütülüyor” dedi. Tanrıkulu, Akil İnsanlar Heyetini ise adeta topa tuttu ve hükümetin uyguladığı yöntemin yanlış olduğuna değindi. Tanrıkulu şöyle konuştu, “Türkiye’de bir süreç yaşanıyor. Bu süreç adı ne olursa olsun bizim dışımızda yürütülen bir süreç. Biz başlangıçtan bu yana her türlü siyasal riski de hesaba katarak, geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında 200e yakın yurttaşımızın yaşamını yitirdiği bir ortamda en doğru yöntemi sayın Başbakan ve meclis başkanına sunduk. CHP’nin Türkiye’ye kazandırdığı iki kavram vardır. Birisi mecliste çözüm, diğeri ise meclisteki çözümün bir parçası olacak, meclisin çerçevesini çizdiği sınırlar içerisinde çalışacak ve hükümetin atayacağı değil, meclisin önereceği insanlarla bu çözüm sürecini başlatalım demiştik. Her türlü riski dikkate alarak. Bugüne geldiğimizde Sayın Başbakan biz o zaman ona gittiğimizde aynen şu cümleyi kullanmıştı; “Kim bu akil insanla? Bizden daha akili mi var'” 9 Ay sonra bizim dediğimiz noktaya geldi ama yanlış bir yöntemle, yanlış bir görevlendirme ile kendi atadığı insanları bütün Türkiye’ye gönderdi. Bu yöntem doğru değil. Bu kavramın içini boşalttı”



“EĞER AKP ÇÖZÜM İSTİYORSA…”

Tanrıkulu, hükümetin çözüm istemesi halinde başvurulması gereken adresi de İzmir’den açıkladı. Adres olarak CHP’nin Mart ayında çıkardığı “Gerçek Adalet, Gerçek Demokrasi ve İnsan Hakları için CHP’nin çözüm önerileri” kitapçığını gösterdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 3 hafta önce grup toplantısında yaptığı konuşmaya da değinen Tanrıkulu şunları kaydetti, “Genel Başkanımız 3 hafta önce grup toplantısında, Türkiye’nin geleceğini güvence altına alacak, tamamı insan hakları ile ilgili tamamı adaletle ve özgürlüklerle ilgili bir demokrasi manifestosunu açıkladı. Bu demokrasi manifestosu ile biz yol alabiliriz cümlelerini kullandı. Ondan daha ötesi bu dönem milletvekillerimizin yasama faaliyetleri ile meclise verdikleri tasarılarla kitap haline getirdik. “Gerçek Adalet, Gerçek Demokrasi ve İnsan Hakları için CHP’nin çözüm önerileri”. Bu kitapçık içerisinde milletvekillerimizin verdiği teklifler var. Eğer gerçekten AKP bir çözüm istiyorsa ve bu sorunu bir demokrasi sorunu olarak düşünüyorsa yapacağı iş belli. CHP’nin bu çözüm önerilerini meclisten geçirmek. Biz buna hazırız. Bunun için bir şey beklemesinler. Bu sorunlar Türkiye’de bize göre var.O zaman Başbakan bize güvenin demesin. Biz meclise güveniriz. Gelsinler mecliste çözüm sürecini yasama faaliyeti yaparak meşru adreste yürütelim. Biz buna hazırız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.