Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi Saat Kulesi'nin çeşmeleri yine çalındı

Tarihi Saat Kulesi'nin çeşmeleri yine çalındı

İzmir'in simgesi olan Saat Kulesi'nin 12 musluğunun, önceki gece tekrar çalındığı ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 24.10.2013 - 09:38
İZMİR- Yeni Asır gazetesinden Fatih Abacıoğlu'nun haberine göre İzmir'in simgesi Tarihi Saat Kulesi'nin sahipsiz kaldığı bir kez daha ortaya çıktı. Bakımsızlığını, musluklarının ve fıskiyelerinin çalınmasını manşetine taşıyan Yeni Asır'ın haberinden sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Saat Kulesi'nin çeşmelerine takılan 12 musluk önceki gece yeniden çalındı. Kırık muslukların da bulunduğu kulede sağlam tek bir musluğun kaldığı görüldü. Bu arada kulenin geçtiğimiz günlerdeki bakımının ardından yine pislik yuvası haline geldiği de gözlendi.
Yeni Asır'ın 'Bu Ayıbı Temizleyin' manşetiyle gündeme getirdiği Tarihi Saat Kulesi'ndeki bakımsızlığı ile musluk ve fiskiyelerinin talan edildiği haberinin ardından yapılan bakım çalışmaları yine sonuçsuz kaldı. Bazı muslukların kırılarak çıkarıldığı, bazılarının da yuvalarından söküldüğü görüldü. Ayrıca mermer sütunlara spreyle yazı yazıldığı dikkat çekti.

Kamera ile izlesinler

Saat Kulesi'nde ortaya çıkan manzaraya tepki gösteren vatandaşlar, son düzenleneme ve temizliklerin ardından yaşanan hırsızlığı sorumsuzluk olarak nitelediler. Vatandaşlar, "Tarihi Saat Kulesi, İzmir'in en önemli simgesi. Geçtiğimiz günlerde bakım ve onarım çalışması yapıldı, muslukları yenilendi. Ancak, geceleri yine sahipsiz kaldı. Muslukların çalanları şiddetle kınıyoruz. Neden kimse bu kuleye sahip çıkmıyo? Yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi. Çevrede bulunan bazı esnaflar ise Saat Kulesi'ne konulacak olan bir kamera sisteminin hırsızlar için caydırıcı olacağını ve bu sayede hırsızlık olaylarının önlenebileceğini ifade etti.
Yeni Asır'ın 'Bu Ayıp Temizlensin' başlığıyla manşetine taşıdığı hırsızlık olayının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek, yapıdaki 12 musluğu yenilemiş ve tarihi kuleyi bakıma almıştı. Bu amaçla kırık ve çatlak yerler onarılmış, mermerlerin kırık olanları değiştirilmişti. Ancak, kulenin sahipsiz olduğu son hırsızlık olayıyla bir kez daha ortaya çıktı.

Büyükşehir'den açıklama yapıldı

"Saat Kulesi'ndeki çeşmeler özellikle son yıllarda sıkça kırılmaya ya da çalınmaya başlandı. Her defasında yeni çeşmeleri takıyoruz ancak bu tablonun artık mutlaka değişmesi gerekiyor. Bu da vatandaşlarımızın kentin malına sahip çıkmasıyla olacaktır. Benzer bir durumu, bazı üst geçitlerimizdeki asansörlerimizde yaşıyoruz. Öyle ki, tamir için yaptığımız masraflar yapım bedellerini bile aştı. Her çeşmenin ya da asansörün başına 24 saat süreyle nöbetçi dikilemeyeceğine göre, geriye tek bir çözüm kalıyor. O da hemşehrilerimizin duyarlılığı ve kentlilik bilincidir. Bu sorunu ancak el ele vererek ve kentin malına zarar verenleri uyararak, onlara engel olarak çözebiliriz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.