Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi hanlar bölgesine Turizm Danışma Bürosu kurulacak

Tarihi hanlar bölgesine Turizm Danışma Bürosu kurulacak

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 5 milyon turist hedefi ile kentin en işlek tarihi mekanlarına Turizm Danışma Bürosu (Turizm İnformation) kuruyor.    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 vizyonuna paralel olarak...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 17:50
Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 5 milyon turist hedefi ile kentin en işlek tarihi mekanlarına Turizm Danışma Bürosu (Turizm İnformation) kuruyor.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 vizyonuna paralel olarak ortaya konulan 50 milyon turist hedefine ulaşmak için belirlenen yol haritasında üzerinde durulan hususların başında turizm enformasyon büroları geliyor.

    Bakanlığın bu çalışmasına destek vermek ve Bursa’nın 2023 yılında ki 5 milyon turist ağırlama hedefine katkı sağlamak üzere Bursa’da da çalışmalar hızlandı. Yabancı ve yerli turistlerin en çok uğrak yeri olan Ulu Cami, Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesinde bir Turizm Danışma Ofisi açılması kararlaştırıldı.

    Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde bölgeye Turizm Danışma Bürosu kurulacağı belirtildi. Başta Tarihi Hanlar Bölgesi olmak üzere bölgeye hareket geçirecek olan çalışma ile yerli ve yabancı turistlerin rahatlıkla ulaşabilecekleri en uygun yer tespit edilerek tarihi yapıyı bozmayacak şekilde Turizm Danışma Bürosu kurulacağı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.