Dolar 34,1303
%0.06
Euro 38,2253
%0.15
Altın 2.922,290
%0.26
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarsus’ta kardeşlik ve birlik iftarları büyük ilgi görüyor

Tarsus’ta kardeşlik ve birlik iftarları büyük ilgi görüyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen kardeşlik ve birlik iftarları devam ediyor. İlçeye göçle gelen vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Tozkoparan Mahallesinde düzenlenen iftar büyük ilgi gördü. İftarların...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 11:58
Mersin’in Tarsus ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen kardeşlik ve birlik iftarları devam ediyor. İlçeye göçle gelen vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Tozkoparan Mahallesinde düzenlenen iftar büyük ilgi gördü. İftarların kardeşlik ve birliğin tesisine çok önemli katkı sağladığını dile getiren Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, “Ne mutlu bizlere ki bu mekanda, mağfiret ayı olan Ramazan ayı içerisinde hep beraber iftar yapmak için bir aradayız. Birlik ve beraberlik hususunda müşterek noktası çok fazla olan bir milletin fertleriyiz. Belki her şeyden önemlisi yüce Allah’ın kulu, Hz. Muhammed’in ümmetiyiz. Bir insanı kıymetli yapan insani değerleridir. Bizleri kardeşlik ortamı içerisinde bir araya getiren, bu sofraların kurulmasına emek veren müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Ramazan ayının insanlığın söküklerini diken ruhani bir terziye benzeten Müftü Abdulkerim Akbaba “İftarları da nurdan iğnelere benzetebiliriz. Ramazan ayı boyunca hayırseverlerimizin katkıları ve vatandaşlarımızla bir çok iftarda bir araya geleceğiz. Bu toplu iftarlarda Ramazan ayının manevi iklimini vatandaşlarımızla birlikte teneffüs edeceğiz. Ramazanın kaynaştırıcı, paylaştırıcı ve birleştirici ikliminde vatandaşlarımızla olmak en büyük mutluluğumuz olacak.” dedi.
Tozkoparan Camii’nin terasında gerçekleştirilen iftar sofrasına, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.