Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan başarının sırrını paylaştı

Tartan başarının sırrını paylaştı

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Atatürk Lisesi Öğrenci Kurulu’nun düzenlediği ‘Kent ve Kültür’ konulu konferansa katıldı. Okul Müdürü Nuri Çiftçi, öğretmen ve öğrenciler tarafından coşku içinde karşılanan Başkan Tartan, karikatürist Murteza Albayrak, Mustafa Yıldız, Sadık Pala ve Musa Çam ile birlikte çalışan Karikatür Kulübü’nün de ‘Kent ve Yaşam’ konulu karikatür sergisini açtı. Atatürk Lisesi’nin İzmir’in kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Okul Müdürü Nuri Çiftçi, Atatürk’ün izinden giden, çağdaş bir eğitimle öğrencileri hayata hazırladıklarını kaydetti.

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 09:24
İZMİR - Kent kültürünü insanların bir yerlere taşıyabileceğini belirten ve öğrencilere bu konuda öğütler veren Başkan Tartan, İzmir’in dokusunun, kültürünün farlı olduğunu, bunun nedeninin de Atatürk’ün kenti olmasından kaynaklandığını söyledi. Tartan, “İzmir’in köklü okullarından biri olan Atatürk Lisesi’ni tanımıyorsa, Atatürk’ün İzmir için neler yaptığını, annesinin kabrinin Karşıyaka’da olduğunu, İzmirli bir hanımla evlendiğini, nüfusunun Konak’ın Göztepe Mahallesi’ne kayıtlı olduğunu bilmiyorsa, bir İzmirli olarak Atatürk’ün İzmir’deki izlerini bilmiyorsa kent kültürünü bilmiyor demektir. Kentinizi, yaşadığınız yeri tanıyın” dedi.

Başarının sırrını paylaştı

Tartan, kenti tanıtmak adına çocuklara, gençlere ve kadınlara kent gezisi yaptıklarını da hatırlatarak, “Bu kente mask, karikatür, oyun ve oyuncak müzesi olmak üzere üç butik müze kazandırdım. Kadın Müzesi ve Radyo ve Demokrasi Müzesi de kısa süre sonra hizmete girecek. Müzeler bir kentin aynasıdır, en önemli değerleridir, çağdaşlığın simgesidir” diyerek gençleri müze ziyaretinde bulunmaları için çağrıda bulundu. Başarının sırrını da öğrencilerle paylaşan Başkan Tartan, öğrencilerin hayatta başarılı olmaları için; “Pozitif olun, kendinize güvenin, kendinizi sevin, sevginizi paylaşın, eleştiriye bağımlı kalmayın” dedi.
Başkan Tartan, anketlerde en başarılı, en sevilen belediye başkanı seçilmenin kendisini gururlandırdığını ancak göreve geldiğinden bugüne kadar okullara 20 milyon lira yatırımda bulunmasıyla da övündüğünü söyledi.
Öğrencileri yazın yapılan deniz gezilerine de davet Tartan, karikatür sergisini Okul Müdürü Nuri Çiftçi, öğretmen ve Karikatür Kulübü öğrencileriyle birlikte açtı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.