Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üç nesil bir arada

Üç nesil bir arada

Karşıyakalı ev hanımları Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Sürekli Eğitim Merkezi SÜMER’in kurslarında buluşuyor. Geleneksel el sanatlarından meslek kurslarına uzanan geniş yelpazede 23 farklı branşta verilen kurslar farklı nesillerin buluşmasına da ev sahipliği yapıyor. Tıpkı, nakış kursunda olduğu gibi… 4 yıl önce Brezilya ve kurdela nakışı kursuna başlayan İnci Ökten bugün kursa kızı ve torunuyla birlikte geliyor.

  • Ege Postası
  • 19.05.2013 - 12:05
İZMİR-  Karşıyakalı 68 yaşındaki İnci Ökten 4 yıl önce, biraz sosyalleşebilmek amacıyla Karşıyaka Belediyesi’nin Sürekli Eğitim Merkezi’ndeki nakış kursuna yazılmış. El becerisini geliştirirken yeni dostlar da edinen İnci Hanım’daki bu olumlu değişimden etkilenen kızı Funda Açık da aynı kursa yazılmış. 1 yıldır annesiyle birlikte nakış kursuna devam eden Funda Açık’a zamanla 11 yaşındaki kızı Beyza da eşlik etmeye başlamış.

Şimdi üç nesil bir arada, Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği kursta, nakış öğreniyor.

Dört senedir kurslara devam eden İnci Ökten, “Onların bir şeyler öğrenmesi çok güzel, özellikle en küçüğümüz Beyza’ya bir şeyler öğretebiliyorsak ne mutlu bize. Artık buradakilerin hepsi kızım kardeşim” derken; kızı Beyza’yı öğleden sonra okuldan alıp kursa geldiklerini söyleyen Funda Açık da, “Üç kuşak buradayız. Karşıyaka Belediyesi’nin bizlere sunduğu sosyal imkanlar sayesinde yeni arkadaşlar edindik. Yeni şeyler öğrendik. Burada çok güzel zaman geçiriyoruz. Arkadaşlarımla dışarıda da görüşüyoruz” diye duygularını dile getiriyor.

Karşıyaka Belediyesi’nin “yaşam boyu eğitim” felsefesi doğrultusunda geliştirdiği “Eğitimde Fırsat Eşitliği” projesinin bir ayağını oluşturan Sürekli Eğitim Merkezi SÜMER’in 52 farklı branşta kursu bünyesinde bulunduruyor. Hobi, meslek edindirme, kişisel gelişim, geleneksel el sanatları, KOSGEB ve dezavantajlı gruplara yönelik destek olmak üzere sınıflandırılan kurslara, her yıl 1600 kişi katılıyor.

Çini, resim, nakış, tezhip, minyatür, hasır örgü, tel kırma, sim sırma, kırk yama, seramik, ahşap boyama, yoga, aerobik, fotoğrafçılık gibi hobi kurslarının yanı sıra, kuaförlük, aşçılık, bilgisayarlı muhasebe, Almanca, İngilizce ve İspanyolca, bilgisayar işletmenliği gibi meslek edindirme kursları da vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Ayrıca, gelir seviyesi düşük vatandaşların ağırlıkla yararlandığı okuma yazma kurslarıyla da, yepyeni yaşamların kapıları açılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.