Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan’dan cezaevine dost eli

Tartan’dan cezaevine dost eli

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Buca Kırıklar’da bulunan İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklulara dost elini uzattı.

  • Ege Postası
  • 27.10.2012 - 10:54
İZMİR -Cezalarını çekmekte olan tutuklu ve hükümlülerin Buca Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri eşliğinde yaptıkları çini tabakları alarak kader mahkumlarının eserlerine sahip çıktı. Profesyonel sanatçılara taş çıkarır nitelikte olan eserleri çok beğenen Başkan Tartan, bu tabakları özellikle yurt dışından gelen çok özel konuklarına hediye edeceğini söyledi. Çalışmaların övgüye değer olduğunu belirten Tartan, “Sevgiyle, özveriyle, büyük emeklerle yapılan her bir motif el emeği, göz nuru. Cezaevinde cezasını çeken mahkumlar zamanını sanatla ölümsüzleştiriyor ve ortaya amatör ruhla profesyonel eserler ortaya çıkarıyorlar. Katkı koyan ve üreten tüm hükümlü ve tutuklu arkadaşlarımızın eline sağlık. Ben de çorbada tuz misali onların bu emeklerine dost eli uzatmak istedim” dedi.

Cezaevi yetkilileri, Buca Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen eğitimle tutuklu ve hükümlülerin günde 8 saatlerini sanata ayırdıklarını belirterek,  çini kursu dışında tutuklu ve hükümlülere cam boncuk, ahşap teknolojileri, resim, İngilizce, bilgisayar ve kuaförlük kursu da verildiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.