Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: İzmir’in yatırımları rahatsızlık yarattı

Kocaoğlu: İzmir’in yatırımları rahatsızlık yarattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yatırım harcamalarının açıklanmasına tepki gösterilmesine cevap olarak yeni projeleri anlattı, büyümenin sürdürüleceğini söyledi

  • Ege Postası
  • 27.10.2012 - 11:43
 İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li belediyelerin yatırımları önüne kestiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Yatırımcının önünü kesen adam memleket kalkınsın, fuarcılık büyüsün diye 350 milyon TL harcar mı ' Kongre merkezi yapar m? Arkeolojik kazıya para harcar mı ' Kenti kalkındırmak için çalışıyoruz” dedi.
Aziz Kocaoğlu, belediyenin yatırım harcamalarını kamuoyuna açıklamasına bazı kesimlerin tepki göstermesine anlam veremediğini söyledi. Hazineye 1,5 milyar TL borç ödediğini ve hiç borcu kalmadığını belirten Kocaoğlu, “Sadece proje yapmak için kamulaştırmaya 800 milyon TL para harcadık. Bunun karşılığında 1 liralık belediye malı satmadık. Aliağa- Menderes Projesine 650 milyon TL, Kadifekale projesine 250 milyon TL, Agora’nın kamulaştırmasına 35 milyon TL para harcadık. Arıtmalar yapıldı. Çamur Çürütme - kurutma ihalesini gerçekleştirdik. Ben bunu bilirim bunu söylerim. Bundan kim niye alınır k? ”dedi.

Yeni fuar örneğini verdi
İzmir’de fuar yeri bulamadığını ve 35 milyon TL’lik kamulaştırma yapmak zorunda kaldığına dikkat çeken Kocaoğlu, fuar kompleksinin 350 milyon TL’ye malolacağını söyledi. Kocaoğlu,“Bu projeye kimin ne katkısı va? Bu kentin kalkınması için yaptık. İzmir ekonomisi kalkınınca ne olaca? Memleket kalkınacak. Memleket kalkınırsa vergiyi merkezi hükümet alacak” dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.