Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da 29 Ekim coşkusu şimdiden sokaklara taştı

Karşıyaka’da 29 Ekim coşkusu şimdiden sokaklara taştı

Karşıyaka’da Cumhuriyet’in 89. yılı kutlamaları erken başladı. Atatürk’ün Cumhuriyet’e ilişkin mesajlarından oluşan bilboardlarla kenti süsleyen Karşıyaka Belediyesi, 29 Ekim’de de fener alayı ile görkemli bir kutlamaya hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 26.10.2012 - 10:24

İZMİR -Karşıyaka’da Cumhuriyet’in 89. yılı kutlamaları erken başladı. Atatürk’ün Cumhuriyet’e ilişkin mesajlarından oluşan bilboardlarla kenti süsleyen Karşıyaka Belediyesi, 29 Ekim’de de fener alayı ile görkemli bir kutlamaya hazırlanıyor.

Kentin 50 değişik noktasına asılan bilbordlarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözleri ve farklı fotoğrafları yer alıyor. Bu çalışma ile Karşıyaka’da adeta bir sokak sergisi açan Karşıyaka Belediyesi 29 Ekim Pazartesi günü ise bir fener alayı düzenleyecek. Saat:19.30’da Karşıyaka Kaymakamlığı önünden başlayacak olan yürüyüş Anayasa Meydan’ında sona erecek. Meydanda, belediye tarafından hazırlatılan Cumhuriyet filminin gösterimi sonrasında ise görkemli bir havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet’in kuruluş amacını Ulu Önder’in sözleriyle bir kez daha anlatmak ve hatırlamak amacıyla böyle bir bilboard çalışması yaptıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Cumhuriyetimizin her zamankinden fazla sahip çıkılmaya ihtiyacı var. Ne yazık ki; böylesi bir süreçten geçiyoruz. Biz Karşıyakalılar olarak, bu konudaki duyarlılığımızı her koşulda ortaya koyduk ve koymaya da devam ediyoruz. 29 Ekim coşkumuzu da, kentte bilboard ve afişlerden oluşan bu çalışma ile sokağa taşıdık. Bu ülkenin neden Cumhuriyet’e ihtiyacı olduğunu gelecek nesillere çok iyi anlatmalıyız. Bu görev ve sorumluluk bize düşmektedir. Bu nedenle, ben tüm Karşıyakalı hemşerilerimi 29 Ekim’de, saat 19.30’da Kaymakamlık önünde buluşmaya ve Cumhuriyetimiz için yürümeye davet ediyorum” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.