Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,350
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatkınık köyünün su sıkıntısı ikinci sondajla çözüme kavuştu

Tatkınık köyünün su sıkıntısı ikinci sondajla çözüme kavuştu

Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Tatkınık köyünde yapılan ikinci sondaj çalışması sonucu cazibeli su kaynağı bulundu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ile İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Tatkınık köyünde sürdürülen...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 12:47
Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Tatkınık köyünde yapılan ikinci sondaj çalışması sonucu cazibeli su kaynağı bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ile İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Tatkınık köyünde sürdürülen sondaj çalışmalarını inceledi. Genel Sekreter İrfan Kaya, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Tatkınık köyünde iki sondaj çalışması yaptıklarını belirtti. İlk sondajda su kaynağı bulunamadığını söyleyen Kaya, "İkinci sondaj çalışmasından çok iyi sonuçlar alındı. Bu yapılan sondaj 152 metre derinliğinde yaklaşık saniyede 5 litre su elde ettik. Bu su köyümüzün içme suyunu sıkıntıdan kurtaracak. Bu köyde yatılı bir okul var. Köyün nüfusu yazın artmakta su sıkıntısı çekilmekteler. Bu suyun çıkması ile sıkıntıları giderilecek. Yeni su kaynağının bulunması hem bizi hem vatandaşları sevindirdi." dedi.

İl Genel Başkanı Naci Şavata da insanlar için temel ihtiyaçların en başında yer alan su kaynağının bulunmasının köy halkı için çok önemli olduğunu ifade etti. Tatkınık köyü muhtarı Habip Özdemir ise debisi yüksek su kaynağı bulunmasının köyde yaşayan herkesi mutlu ettiğini kaydetti.

Köy halkından emekli polis memuru Halil Özdemir de susuzluk sıkıntısının ciddi şekilde yaşandığını belirterek, "İçme suyu sondaj çalışması bizleri sevindirdi. Köyde susuzluk çok sıkıntı oluşturuyor. Köyde oturuyoruz. Fakat bütün ihtiyaçlarımızı şehirden karşılıyoruz. Nedeni içme suyu ve sulama suyu sıkıntısıydı. Evlerdeki su yetersizdi, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi çalışmıyordu. Şimdiden sonra içme suyu sıkıntısı kalmayacak. Bu su ile hanımların evde yaşantısı da kolaylaşacak. Sulama suyu olmuş olsa idi. Köyden şehre göç olmayacaktı.120 hanelik köyde 40 hane kaldı. Sulama suyu problemi de çözülürse köyden şehre göç duracak hatta gidenler geri dönecekler." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.