Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tay Park’ın üniversiteli gönüllüleri

Tay Park’ın üniversiteli gönüllüleri

Karşıyaka Belediyesi hayvan sevgisinin çocuklara anlatılması için üniversite öğrencileriyle ortak çalışma başlattı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup Tay Park’ı ziyaret ederek, hayvanların bakımını yaptı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2013 - 12:53
İZMİR-  İzmir Engelsiz Sanat Derneği’nin de desteğiyle başlatılan program çerçevesinde gönüllü olan üniversite öğrencileri, Tay Park’ta atları tımar edip, keçi ve koyunlara yemlerini verdi. Çocuklarda hayvan sevgisinin geliştirilmesinde görev almak üzere oluşturulan gönüllü grubunun üyeleri, otistik çocukların atla terapilerinde de yardımcı olmak üzere uzmanlardan eğitim aldı.

Öğrencilere Tay Park’taki hayvanları gezdiren Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, ortak çalışma başlatma konusunda anlaşma sağladıklarını söyledi.

Gruplar halinde Tay Park’ta gönüllü çalışmak isteyen öğrenciler, “Çevremizde hayvan sevgisinin artması için gönüllü çalışmak istiyorduk. Karşıyaka Belediyesi’nin hizmete soktuğu Tay Park’ı gezince burayı çok sevdik. Çok sayıda çocuk burayı ziyaret ediyor. Bizler onlara abla-abi olarak hayvanları tanıtıp neler yapmaları gerektiğini anlatacağız. Çevremize bu şekilde bir katkımız olacağı için de çok mutluyuz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilere evcil hayvanlar konusunda öncelikle eğitim hazırlanacak. Bu konuda yeterli oğlan öğrenciler boş zamanlarında gönüllü eğitim programlarına katılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.