Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de tiyatrolu eleştiri

Gaziemir’de tiyatrolu eleştiri

Gaziemir Belediyesi Tiyatro Günleri’nde Faşizmin Korku ve Sefaleti isimli oyunu sahneleyen Yeni Kapı Tiyatrosu, bu oyunu tecavüze uğrayan kızı için savaş veren eden babaya ithaf etti

  • Ege Postası
  • 29.03.2013 - 14:49
İZMİR - Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro günlerinin yeni konuğu Yeni Kapı Tiyatrosu oldu. Faşizmin Korku ve Sefaleti isimli oyunlarını sahneye koyan topluluk, Hitler dönemi Almanya’sının toplumsal yapısı üzerinden günümüz Türkiye’sinin değer yargılarına göndermelerde bulundu. Oyunda, özellikle iktidarların değişmesiyle dünya görüşleri değişen sınıflar ağır bir dille eleştiriliyor. Bugüne kadar birçok kez sahnelenen ve katıldığı festivallerden ödüllerle dönen oyun, başarılı oyunculukları, dekoru, müziğiyle seyirciyi etkilemeyi başardı.
Oyun sonunda sahneye çıkan oyunun yönetmeni Orçun Masatçı, ülkenin temel yapı taşlarının yok edilmeye çalışıldığını ve insanların çıkarları doğrultusunda değer yargılarını yitirdiklerini savunarak şöyle konuştu: “Ülkemizde insanların değer yargıları tahrip edilerek, yozlaştırılmış bir toplum yaratılıyor. Artan tecavüz olayları ve kadına şiddet buna bir örnektir. Biz ekip olarak oyunumuzu Denizli’de tecavüze uğrayan 15 yaşındaki H.İ. ve ‘Kızım için adalet istiyorum’ diye haykıran, babasına ithaf ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.