Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Başkan Türsen, Durak'a rakip oluyor

Eski Başkan Türsen, Durak'a rakip oluyor

CHP Karşıyaka’da son olağanüstü ilçe kongresinden sonra dengelerde ciddi değişimler yaşanırken gözler belediye başkanlığı aday adaylarına çevrildi. Belediye Başkanı Cevat Durak’ın bir dönem daha yeşil ışık yaktığı Karşıyaka’da eski belediye başkanı Cihan Türsen ciddi bir ekiple sahada çalışıyor.Türsen, “Ben çok istiyorum siz de destekleyin” kişiselliğinden uzak, azalan parti içi disiplini, parti yönetimlerine ve partiye saygıyı, partilerin özgürce düşüncelerini ifade etmelerini engelleyen anlayışa son vermek için belediye başkanlığına adaylık konusunda örgüte başvurduğunu ve izin istediğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 29.03.2013 - 13:04
EGE POSTASI - Son ilçe kongresinde dengelerde ciddi değişimlerin yaşandığı Karşıyaka’da belediye başkanlığı için aday adayları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.CHP İl Başkanı Ali Engin'in de adının adaylık için geçtiği Karşıyaka’da Belediye Başkanı Cevat Durak’a 2014 seçim sürecinde parti içinden ilk rakip ilçede daha önce belediye başkanlığı yapmış Cihan Türsen oldu. Belediye Başkanı Cevat Durak bir dönem daha başkanlığa yeşil ışık yakarken, 1989 – 1994 döneminde Karşıyaka’da belediye başkanlığı yapan Cihan Türsen aday adaylığı için sahada ciddi bir ekiple çalışıyor. Türsen, hem vatandaşla hem de parti tabanıyla adaylığı konusunda fikir alışverişinde bulunduğunu dile getirdi.

"KİŞİSEL KARARIMI VERDİM"
1989 – 1994 döneminde, 32 yaşında Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Türsen, “ Ben belediye başkanı yapan Karşıyakalılara ve CHP’ye Türsen ailesi olarak ödenemez borcumuz ve vefamız var.Bu nedenle Mart 2014 yapılacak seçimleri izleyerek geçiremem. Özellikle ciddi bir belediye başkan adaylığı için yapılması gereken hazırlık ancak bu kalan süreçte ortaya konulabilir. Bu nedenle öncelikle eşim ve çocuklarımdan aldığım görüş, destek ile Karşıyaka Belediye Başkanlığı aday adaylığı için kişisel kararımı verdim. Aday adaylığı ön çalışmalarımı başlattım” dedi.

"ÖRGÜTE VE VATANDAŞA DANIŞIYORUM"

Yerel yöneticilik duygularını hiç yitirmediğini ve geçen süreçte gelişme ve olgunlaşma dönemini yaşadığının altını çizen Türsen, “Şimdi yönetimde olgunluk, hizmette gerçekçi üretim, Karşıyaka’da değişim gibi önemli farklılıklar zamanı.2023’ü imalı hedef gösteren, samimi olmayan yatırım vaatleri ile gündemi sulandıran AKP’ye Biz de imalı olarak 2019’u hedef gösteriyor ve meydan okuyoruz.Yeni dönemde popüler, medyatik etkinliklerle değil, Karşıyaka’mızı 5. yılın sonunda yerel yönetim uygulamaları ile örnek gösterilen, örnek alınan bir kent düzeyine taşımak zorundayım.Aday adaylık sürecimde, kişisel kararımla yetinmeyip, Karşıyakalıların benim adaylığım ile ilgili düşüncelerini alıyorum. Objektif, gerçekçi bir gözle Karşıyakalılara danışıyorum.Karşıyakalıların güven arayışlarını, Karşıyakalılık ruhunu özleyen duygularını, yerelleştirilen Karşıyaka’nın ulusal ve uluslararası boyuta taşınmazı arzularını, azalan sosyal, kültürel ve ticari etkinliğini, baskıların olmadığı, samimi diyalogları özlediğini görmekteyim” ifadelerini kullandı.



"YAKINDA AÇIKLAYACAĞIM"

“Ben çok istiyorum siz de destekleyin” kişiselliğinden uzak, azalan parti içi disiplini, parti yönetimlerine ve partiye saygıyı, partilerin özgürce düşüncelerini ifade etmelerini engelleyen anlayışa son vermek için örgütten izin istediğini belirten Türsen, şunları söyledi; “ Örgütümüz Cihan Türsen’in sadece parti örgütü değil, kamuoyunda, seçmenlerde, partimize daha başarılı sonuçlar alıp alamayacağını, Cihan Türsen’in çağdaş, sosyal demokrat, özgürlükçü, emeğe saygılı, dürüst, güven veren bir kişilikte olup olmadığı konusundaki görüşü benim için çok önemli.Ancak en önemlisi Proje Çalışma Gruplarımızın hazırlıkları. Katılımcı, şeffaf, güven veren,Karşıyakalılar ile iç içe, bir model üzerinde hazırlanıyoruz. Çağdaş, bilimsel kent uygulamalarını ülke ve ülke dışı örnekleri ile araştırıyor; üniversiteler, meslek odaları, STK’lar ağırlıklı, havada uçuşmayan, tüm teknik, finansal, sosyal boyutları ile gerçekçi projeler hazırlıyoruz. Önce biz inanacağız, sonra Karşıyakalılara inandıracağız.İşte o zaman aday adaylığım kişisel bir heves olmaktan çıkacak toplumsal bir gerçeğe dayanacak.Karşıyaka benim yuvam, Karşıyakalılar ailem, CHP ve Sosyal Demokrasi ise sorumluluğum. 2019’da çağdaş bir kent, mutlu, huzurlu Karşıyakalılar için, Karşıyakalıların Belediye Başkan’ı değil, bence daha halk ile kucaklaşan özelliği ile Belediye Reis’i olmak için aday adaylığımı yakın tarihlerde kamuoyuna açıklayacağım”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.