Dolar 34,1996
%0.05
Euro 37,9551
%-0.37
Altın 2.915,940
%0.69
Bist-100 9.565,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tek rakipleri Evliya Çelebi!

Tek rakipleri Evliya Çelebi!

Türkiye’deki üstün yetenekli çocukları araştırmak için kurulan Meclis Komisyonu dünyayı gezme kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 13.10.2012 - 09:08
 ANKARA- Türkiye’deki üstün yetenekli çocuklar için araştırma yapan TBMM komisyonu, ‘’Çalışmamız bitmedi’’ gerekçesiyle Meclis’ten bir ay ek süre aldı ve dünya seyahatine çıkmaya karar verdi. Komisyon üyesi 14 milletvekili, Yeni Zelanda, Almanya ve Güney Kore’deki durumu inceleyecek.

TBMM’de bir süre önce ‘’Üstün yetenekli çocukların keşfi, eğitimleriyle ilgili sorunların tespiti ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak istihdamın sağlanması’’ amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.  Üç ay çalışan ve yurt içinde inceleme yapan komisyon, bir ay ek süre aldı ve  ‘’Dünyadaki uygulamalar nasıl'’’ diyerek yurt dışına açılmaya karar verdi. AKP-MHP-CHP ve BDP’li 14 milletvekili gruplar halinde yurt dışına gidecek.

‘YURT DIŞI ELZEM’

Komisyon üyeleri TBMM Başkanlığına başvurarak, yurt dışına gitme isteklerini, ‘’Üstün yetenekliler alanında uzman kişilerden bilgi alınmış ve bu bilgiler ışığında, yurtdışı örneklerin yerinde incelenmesi ve ülkemiz için özgün bir yapı oluşturulmasının elzem olduğu görülmüştür. Bu kapsamda üstün yeteneklilerin eğitiminde dünyada önde gelen ülkelerden Yeni Zelanda, Güney Kore ve Almanya’da yerinde araştırma ve incelemeler yapılmasına karar verilmiştir’’ diyerek açıkladılar. Komisyonun bu isteği TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Komisyon üyelerinden  Mustafa Ataş, Münevver Ökten, Tülay Selamoğlu, Şirin Ünal, Recep Gürkan 15-20 Ekim tarihlerinde Almanya’ya gidecek. Halide İncekara, Temel Coşkun, Gönül Şahkulubey, Ali Halaman ve Hüsamettin Zenderlioğlu ise 14-20 Ekim’de Güney Kore’de inceleme yapacak. Yüksel Özden, Dilek Yüksel, Hülya Güven, Duran Bulut ise 21 Ekim’e kadar sürecek gezi için dün Yenizelanda’ya gittiler. Komisyonun CHP’li üyelerinden Nur Serter ve Emrehan Halıcı ile AKP’li Hüseyin Bürge ise gezilere katılmıyor. (GAZETEPORT)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.