Dolar 34,1146
%0.05
Euro 38,1286
%0.09
Altın 2.880,070
%0.18
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Teknik öğretmenler mühendislik yapabilecek

Teknik öğretmenler mühendislik yapabilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), teknik öğretmenlerin mühendis olabilmelerinin önünü açacak yeni bir düzenleme yaptı. Çalışmayla öğretmenler mühendislik yapabilecek. Mühendis olmak isteyen teknik öğretmenler, 2 yarı yıllık bir tamamlama...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 15:08
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), teknik öğretmenlerin mühendis olabilmelerinin önünü açacak yeni bir düzenleme yaptı. Çalışmayla öğretmenler mühendislik yapabilecek. Mühendis olmak isteyen teknik öğretmenler, 2 yarı yıllık bir tamamlama programına tabi tutulacak. Teknik öğretmenler mühendislik tamamlama programı sınavına girecek. Sınav başvuruları 10–17 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarına giriş çalışmaları sonuçlandırıldı. Bu çerçevede teknik öğretmen unvanını alanlar için mühendislik tamamlama programına giriş sınavı yapılacak. Sınav ÖSYM tarafından yapılacak. Başvurular 10–17 Haziran 2013 tarihleri arasında alınacak. Mühendislik tamamlama programına başvuru yapabilecek teknik öğretmenlik programları, bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar sistemleri öğretmenliği, bilgisayar ve kontrol öğretmenliği, döküm öğretmenliği, elektrik öğretmenliği, elektronik öğretmenliği, elektronik ve bilgisayar öğretmenliği, elektronik ve haberleşme öğretmenliği, enerji öğretmenliği, kalıpçılık öğretmenliği, kontrol öğretmenliği, makine öğretmenliği, makine resim ve konstrüksiyonu öğretmenliği, mekatronik öğretmenliği, metal öğretmenliği, mobilya ve dekorasyon öğretmenliği, otomotiv öğretmenliği, talaşlı üretim öğretmenliği, tasarım ve konstrüksiyon öğretmenliği, tekstil öğretmenliği, tekstil terbiye öğretmenliği, telekomünikasyon öğretmenliği, tesisat öğretmenliği ve yapı öğretmenliği mezunlarını içeriyor. Diğer teknik öğretmen unvanını alanlar için çalışmalar YÖK tarafından sürdürülüyor.

Mühendis olmak isteyen teknik öğretmenleri, 2 yarıyıllık bir tamamlama programına tabi tutacak. Tamamlama programı için ÖSYM'nin yapacağı sınavdan en az 50 almak gerekiyor. Programlarda başarılı olanlar mühendis unvanı alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.