Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Temayülde en kritik mesai: O isimler görüşme odasında!

Temayülde en kritik mesai: O isimler görüşme odasında!

AK Parti İzmir’de yeni il başkanını belirlemeye yönelik başlatılan temayülde en kritik mesai yaşandı. Koordinatör vekiller temayül sürecinde isimleri öne çıkanları birebir görüşmeye aldı. İl binasında başkanlık bölümüne görüşmeye çağrılan isimler dışında kimse alınmadı. 15’e yakın isim görüşmeye çağrılırken vekiller, “İzmir’i neden kaybettik', Nasıl kazanırız', Sandıklara yeteri kadar sahip çıkıldı mı', Nasıl bir il başkanı olmalı'"gibi sorular sordu.

  • Ege Postası
  • 15.06.2014 - 15:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -  AK Parti İzmir’de Genel Merkez tarafından istifası istenen Ömer Cihat Akay’ın yerine atanacak il başkanını belirlemeye yönelik temayül sürecinde sona gelindi. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından görevlendirilen koordinatör milletvekilleri Mehmet Yüksel ile Salih Koca Cumartesi sabahı ikinci kez geldikleri İzmir’de ikinci gün(Pazar) mesailerinde daha önce yapılan görüşmelerde isimleri il başkanlığı için ön plana çıkanları il binasına çağırdı. Sabah saatlerinde başlayan bire bir görüşmeler öncesi il binasının  başkanlık bölümünün kapıları kapatıldı. Mülakat  için çağrılanlar dışında kimse içeriye alınmadı.

İZMİR’İ NASIL KAZANIRIZ'
Daha önce birinci bölge ve ikinci bölge diye ayrı ayrı teşkilat üyeleriyle görüşen koordinatörler, görüşmeye çağırdıkları isimlerle birlikte görüştü. Görüşme odasına giren il başkan adayları önce özgeçmişleri hakkında bilgi verdi. Vekiller görüşmede “ İzmir’i neden kaybettik', İzmir’i nasıl kazanırız',Sandıklara yeteri kadar sahip çıkıldı m? İşinizden il başkanlığı için ne kadar zaman ayıracaksınız', STK’larla diyaloğunuz nasıl'. Nasıl bir il başkanı olmalı'” gibi sorular sordu.

KİMLER ÇAĞRILDI'
Koordinatörlerin gün içinde Atilla Kaya, Yıldırım Ulupınar, Kerem Ali Sürekli,Bilal Doğan,  Cemal Öztürk, Fevzi Bayram,Tansu Kaya, Uğur Türkan, Murat Unganer, Bülent Delican, Rahmi Taştan, Aykut Dikencik ve Kerem Fahri Baykalmış ile görüştükleri öğrenildi. 

ANKARA’YA ÇAĞRILACAKLAR
Koordinatör vekiller görüşmeye çağırdıkları isimleri Genel Merkeze bildirecekler.Hazırlanan rapor, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya iletilecek. Soylu’nun yapılacak değerlendirme sonucunda aday sayısını 5’e düşürmesi ve bu isimleri Ankara’ya çağırması bekleniyor. Ankara’daki görüşmelerin ardından Soylu,  üç ismi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletecek, son kararı Erdoğan verecek. AK Parti İzmir’in yeni il başkanının önümüzdeki haftasonu belli olması bekleniyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.