Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tiflis'in NATO üyeliği politikası devam ediyor

Tiflis'in NATO üyeliği politikası devam ediyor

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, ülkesinin NATO üyeliği zamanı geldiğini söyledi. Başkent Tiflis’te gerçekleştirilen NATO Parlamenter Asamblesi Rose-Roth seminerinde konuşan İvanişvili, bu konuda ümitli olduğunu dile getirdi. Bidzina...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 19:09
Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, ülkesinin NATO üyeliği zamanı geldiğini söyledi. Başkent Tiflis’te gerçekleştirilen NATO Parlamenter Asamblesi Rose-Roth seminerinde konuşan İvanişvili, bu konuda ümitli olduğunu dile getirdi. Bidzina İvanişvili, NATO üyesi ülkelerin de Gürcistan’ın üyeliğini desteklediğini ve bunun toprak bütünlüğünü sağlamak açısından da son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Gürcistan Meclis Başkanı Davit Usupaşvili ise hükümetin değiştiğini, ancak önceliklerin değişmediğini belirterek NATO üyeliğinin iktidar ve muhalefetin tam olarak desteklediği bir dış politika meselesi olduğunu ifade etti. Usupaşvili konuşmasında şunları söyledi : “Demokrasinin geliştirilmesi için ihtiyaç duyduğumuz reformları tamamlayacağız. Pek çok zorlukla mücadele ediyoruz. Bunu tek başımıza yapmaktan çok, dostlarımızla gerçekleştirmemiz daha kolaydır. Cumhurbaşkanı Şevardnadze 10 yıl önce NATO’nun kapısını çaldı. Saakaşvili bu kapının açıldığını söyledi ve şimdi soruyoruz : İçeri girebilir miyi? Lütfen cevabınızı en kısa zamanda veriniz.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.