Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplu hayvan ölümlerine hayvanseverler tepkisiz kalmadı

Toplu hayvan ölümlerine hayvanseverler tepkisiz kalmadı

Menderes'te üst üste yaşanan hayvan katliamları hayvanseverleri harekete geçirdi. Menderes Belediyesi önünde toplanan hayvanseverler bu katliama du deyin çağrısında bulundu. Hayvanseverleri yalnız bırakmayan Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla, 'bu katliamlara artık yürek dayanmıyor' mesajı verdi

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 15:24
İZMİR - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYDER) İzmir Temsilciliği hayvan katliamına dur demek için sokaklara döküldü. Son bir yıldır Menderes’te kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından atılan zehirli yiyeceklerle, sahipli sahipsiz demeden bütün hayvanların katledildiğini iddia eden hayvanseverler İlçede başıboş köpeklerin zehirlenerek öldürülmesine ‘DUR’ demek için Menderes Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.
 
DUYGULARIM ALTÜST OLDU

Yaşanan kedi ve köpek katliamını protesto etmek için buca'dan,menderese gelerek destek olan Buca belediyesi meclis üyesi Lokman Fazla kendisininde bir hayvan sever olduğunu bu tür olayların içini acıttığını ve çağ dışı insanlık dışı olduğunu söyledi.Yaşananlar karşısında yetkililerin duyarsızlığından yakınan Fazla şunları söyledi" Malesef geçtiğimiz yıllardada bu üzücü ve kahredici olay mendereste bir kaç defa vuku buldu. ama ne yazıkki başta belediye başkanı olmak üzere ve diğer yetkililer yaşanan bu katliam karşısında gerekenleri yapılmadığını bu konuda büyük eksiklikler olduğunu görüyoruz. vatandaşların hayvan katliamını belediye yetkililerine bildirmelerine rağmen, belediyenin hiç bir önlem almaması ve konu hakkındaki şikayetleri görmezden gelmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Bende hak ve yaşam savunucusu dostlarımla birlikte artık yeter demek için buradayım. Savunmasız bir şekilde kedi ve köpekleri öldürecek kadar insanlıktan nasibini almamış olan bu insan müsveddelerine artık dur demek için buradayım. Bu hayvanların ne günahı vardı. Hayvan sevgisinden uzak olan insanların bu katliamlarına artık yürek dayanmıyor, toplumumuzun büyük bir bölümü, bunu yapan insanlardan nefret eder hale geldi. Hayvan severlerin duygularını altüst eden bir durum bu, sokak hayvanlarının zehirlenerek telef edilmesi kabul edilemez bir durumdur yetkilileri derhal gereğini yapmaları konusunda göreve çağırıyorum"dedi. 


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.