Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplumsal şiddete karşı tiyatro

Toplumsal şiddete karşı tiyatro

Karabağlar Belediyesi’nin desteği ile Kolektif Bilinç Derneği'nin gerçekleştirdiği Londra merkezli Balik Arts Vakfı'nın da eş başvuru sahibi olduğu AB projesi yoğun ilgi gördü. "İnsan Hakları İhlalleri İçin Yenilikçi Yöntemler ve Deneyim Paylaşımı Projesi" kapsamında düzenlenen forum tiyatro oyunu, 5 farklı mahallede gerçekleştirilirken tiyatro oyunuyla toplumsal şiddetin önlenmesi mesajları verildi.

  • Ege Postası
  • 09.07.2015 - 10:33
“Keyifli Bir Pazar Günü” isimli forum tiyatro oyunu, Maliyeciler, Yeşilyurt, Uzundere, Karabağlar, Peker mahalleleri olmak üzere 5 farklı bölgede gerçekleşti.  Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri,  mahalle muhtarları ve belediyenin çeşitli birimlerinden müdürler de katıldı. Gerçekleşen tiyatro etkinliğine ilgi gösteren vatandaşlar oyuna da katkıda bulunarak sahnede yer aldılar. Aile içi şiddet ve toplum baskısının ele alındığı tiyatro oyununda,  vatandaşlar oyuncularla yer değiştirerek gerçek hayatta nasıl olması gerektiğini kendi rolleriyle sergilediler. 

Toplumsal yaraya parmak bastı
Proje kapsamında sahneye konulan ve toplumsal bir yaraya parmak basan oyun hakkında izleyicilerin de yorumları alındı. İzleyiciler tiyatro oyununu beğeniyle izlediklerini ve oyunun aile içi şiddet konusunda uyarıcı ve bilgilendirici noktalara değindiğini belirttiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.