Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torun’dan yöntem çıkışı: Bu iş öyle kafa kol ilişkisi değil

Torun’dan yöntem çıkışı: Bu iş öyle kafa kol ilişkisi değil

Milletvekili adaylarını belirlemede tek başına davrandığı eleştirileri yapılan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, böyle bir durumun sözkonusu olamayacağını, kendisinin sadece ön görüşme yaptığını, aday adaylarıyla ilgili görüşlerin örgütlere sorulacağını, anketler yapılacağını ve son kararın bu süreçlerden sonra verileceğini belirtti. Torun, “Bu iş öyle kafa kol ilişkisi değil, dostluk ilişkisi değil. Bir oyu kiminle fazla alacaksak, bu partide kim başarılı olacaksa onu değerlendirmek zorundayız. Bunun tarihi bir zorunluluğu var” dedi. Torun’dan yöntem çıkışı

  • Ege Postası
  • 03.05.2018 - 11:51

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, partisinden Milletvekili Aday Adayı olanlarla ilgili görüşmelere başladıklarını belirterek, görüşmeler sonunda hazırlayacakları bilgi notunun ardından parti örgütlerine de görüş soracaklarını, anket yapacaklarını ve son kararlarını bunların sonunda vererek, Milletvekili adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, dün itibariyle 26 Milletvekili Aday Adayı ile görüştüklerini dile getirerek, kendisinin adaylıkları belirlediği şeklindeki eleştirilere de yanıt verdi.

BİZ SADECE ÖN DEĞERLENDİRME YAPIYORUZ, ÖRGÜTE SORULACAK, ANKETLER YAPILACAK

 “Biz sadece onların ön değerlendirmelerini yapıyoruz. Örgüte sorulacak, anketler yapılacak, tekrar yeniden değerlendirilecek. Onların adaylık başvurusuyla ilgili kendileri hakkında bilgi alıyoruz o kadar” diyen Genel Başkan Yardımcısı Torun, tek başına karar verme ya da aday belirleme durumunun söz konusu olamayacağını açıkladı.

BİZİM BURADA TEK BAŞIMIZA ADAY BELİRLEMEMİZ SÖZKONUSU DEĞİL

Torun, “Adaylarla görüşüyoruz şu anda zaten. Şu anda bugün 26 aday adayımızla birebir görüştük. Hepsiyle birebir görüşeceğiz. Onların düşüncelerini, bugüne kadar gerçekleştirdiklerini değerlendirip, onlar hakkında bir bilgi notu hazırlayacağız. Daha sonra anket ve örgütün düşüncesi gibi belli kriterler devreye girecek. Yoksa burada bizim tek başımıza aday belirleme veyahut da böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

BİR OYU KİMİNLE FAZLA ALACAKSAK, KİM BAŞARILI OLACAKSA ONU DEĞERLENDİRMEK ZORUNDAYIZ

Sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili de bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bakıyoruz aday olma kriterlerine uygun mu, kendini ifade edebiliyor mu, hangi görevlerde bulunmuş, halkta karşılığı var mı, ne gibi çalışmalar içerisinde bulunmuş, kendisini de ifade etmesini istiyoruz. Ve ön değerlendirme yapıyoruz. Örgütte hizmet vermiş m? Siyasi bilinci oluşmuş mu, katkısı olmuş mu diye de bakıyoruz. Biz her türlü kriteri işin içerisine alacağız. Bu iş öyle kafa kol ilişkisi değil, dostluk ilişkisi değil. Bir oyu kiminle fazla alacaksak, bu partide kim başarılı olacaksa onu değerlendirmek zorundayız. Bunun tarihi bir zorunluluğu var. Biz bunu yerine getirmeye çalışıyoruz” şeklinde değerlendirme yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.