Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tugay orman yangınlarına savaş açtı: İzmirlilere 'asker olun' çağrısı

Tugay orman yangınlarına savaş açtı: İzmirlilere 'asker olun' çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman köylerine 40 tane yangın söndürme tankeri hibe etti. Başkan Tugay tanker dağıtım töreninde, "Sigara izmariti atan ve o hataları yapan insanların da gerektiğinde elini tutmalıyız. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün dağıttığımız tankerlerle muhtarlarımız ve köylülerimiz elinden geleni yapmaya devam edecek. Ama her bir vatandaşımızın yangınlara karşı asker olmasını bekliyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2024 - 14:44
  • Güncelleme: 14.08.2024 - 20:37

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarının önüne geçmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden önemli bir hamle geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman köylerine 40 tane yagın söndürme tankeri hibe etti. Bugün İnciraltı Kent Ormanı'nda gerçekleşen  Yangın Tankeri Dağıtım Törenine Başkan Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Gaziemir Belediye Başkanı  Ünal Işık, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, muhtarlar, ilçe başkanları  ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

YANGIN SAVAŞÇILARINA MİNNET 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Doğal bitki örtüsüyle, kaynaklarıyla ve en önemlisi insanlarıyla Anadolunun dört bir yanından gelmiş ve bu şehre ait olma duygusu içerisinde olan vatandaşlarımızın oluşturduğu kültür ile beraber özel bir şehirde yaşyoruz. Ben bu şehrin başkanı olmaktan gurur duyuyorum. İzBB gibi köklü bir kurumun çok sayıda değerli insanın görev yaptığı kurumun en üstteki yönetisi olma gruurnu yaşıyorum. Tüm mesai arkadaşlarıma her zaman teşekkür ve minnet duygusuyla görevimi yapmaya çalışıyorum. Bu sene şahit olduğunuz yangınlarda her yangına hemen koşturan itfaiyemize ve itfaiye mensuplarına çok özel bir teşekkür etmemiz gerekiyor" dedi. 

TOPRAKLA YANGINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞAN KÖYLÜLERE TEŞEKKÜR 

1982 yılında Balçova Teleferik'te çıkan bir yangını anlatan Başkan Cemil Tugay, "Bugün yangınla ilgİli konuşuyoruz. Benim çocukluğumun Balçova'sı benim için cennet gibi bir yerdi. 24 saatiyle bize güzel şeyler sunan bir ilçeydi. Bu anıların önemli bir kısmı teleferik tepsinde geçti. Bir kaçış noktasıydı. Yürüyerek o tepeye çıkmışlığım çoktur. Dağ çileği ağaçlarının yerlerini bilir gider toplardım. 1982 yılında bir yangın çıktı. O yangın tepenin denize bakan yüzünü yakmıştı. Ben 15 yaşlarındaydım. Çok sevdiğim o tepenin yanmasına gönlüm razı olmadı ve ben de yardıma gitmiştim. Topraklarla yangını söndürürken elimin yandığını da hatırlıyorum. Bu şehri seven herkesin yangınlarda içi yanıyor. Burada ufacık ağacın yanmasına gönlümüz razı değil. Buna karşı mücadele etmeliyiz. Burada muhtarların çok desteğini görüyoruz. Onlara minnet doluyuz. Hep beraber şehrimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ormanın yanmasına içi acıyan ve toprakla yangını söndürmeye çalışan insanlar bu şehir için gece gündüz demeden çalışan insanlar" ifadelerine yer verdi. 

YANGINLAR KARŞISINDA ASKER OLUN! 

Yangınların yüzde 95'inin insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Tugay, "Bu sebeple sigara izmariti atan ve o hataları yapan insanların da gerektiğinde elini tutmalıyız. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün dağıttığımız tankerlerle muhtarlarımız ve köylülerimiz elinden geleni yapmaya devam edecek. Ama her bir vatandaşımızın yangınlara karşı asker olmasını bekliyoruz" dedi. 

YANGINLARIN YÜZDE 48'İ SİGARA İZMARİTİNDEN... 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse ise konuşmasında, " Bug,n aslıdna amaç ve hedeflerimiz içerisinde yangınlara karşı müdahalede ormanın ekokojik ve sosyolojik dengelerini korumak adına önelmelmer almak istedik. orman yangınlarına baktığımızda 9 bin 643 yangın oldu. Bu tankerlerde bizim işimizi çok görecek. Yangınların en yaygın nedenlerinden biri sigara izmaritleri. O yüzden de istatiskilere baktığımzıda yangınları yüzde 48'i sigara kaynaklı. Türkiye’de ilk defa bir İzBB’de Orman köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü kuruldu. Bu riskleri önceden görebilmemiz için çok önemli. Toplamda 205 tanker dağıtımı yaptık.  Erken uyarı sistemleri ve iyileşitirme çalışması da orman yangınlarında mücadelede önemli bir noktası. Biz bu tankerleirn bakımlarını yapmak için bakım ve onarım ekibi kurduk. 502 tane anında müdahale edecek ekibi kurduk" ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.