Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunceli Eshot'a dar geldi!

Tunceli Eshot'a dar geldi!

Otobüs filosunu yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 20 yıldır toplu ulaşımda kullandığı otobüsleri ihtiyacı olan il ve ilçelere hibe etmeye devam ediyor. İzmir’in emektar otobüslerin bakım ve onarımlarını yaparak kültür işleri ve sosyal hizmetlerde kullanılması amacı ile Anadolu’nun çeşitli ilçe ve beldelerine gönderen Büyükşehir Belediyesi’nin bu yardımına belediyelerin tamamına yakını olumlu yanıt verirken, bu sefer ilginç bir gerekçe hibe edilmesi öngörülen araçlardan birisine olumsuz yanıt geldi.

  • Ege Postası
  • 15.01.2014 - 11:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirilen yeni otobüs alımları ile birlikte toplu taşımada kullanılan otobüs filosunun yaş ortalamasını aşağı çeken ESHOT Genel Müdürlüğü, elinde bulunan ihtiyaç fazlası otobüslerini de ihtiyacı olan şehirlere gönderiyor. Kent ulaşımına katılan modern, engelli dostu ve klimalı otobüsleri toplu ulaşımda kullanmaya başlayan ESHOT, elindeki eski emektar otobüslerini ilçe belediyeleri ve Anadolu’nun çeşitli ilçelerinde kültürel ve sosyal hizmetlerde kullanılması amacı ile hibe etmeye devam ediyor.

EMEKLİ SANOS’LAR ANADOLU YOLLARINDA
Bu kapsamda belediye meclis toplantılarında diğer belde ve belediyelerden gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü bu kampanya ile sayısı 100’e yaklaşan ve ihtiyaç fazlası durumda bulunan eski otobüsün bakım ve onarımlarını tamamlayarak bağışlama yolunu seçti. Kültür ve sosyal hizmetlerin yanı sıra resmi kurumlarda servis aracı olarak da kullanılan ve bir döneme damgasını vuran solo ve körüklü tipteki Makedonya üretimi Sanos’lar İZULAŞ ve ESHOT filosundan emekliye ayrılarak hurda listesine ekleniyor. İlk olarak 1993 yılında İzmir'de hizmete başlayan emektar Sanos marka otobüsler, 20 yıl kesintisiz hizmetin ardından emekliye ayrılırken, kaderine terk edilmek yerine bakım ve onarımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi belediyelere gönderildi.

OTOBÜS SOKAKLARA SIĞMADI
Birçok belediye hibe edilen otobüsleri kabul ederek hizmetlerinde kullanmaya başlarken, kimi belediyeler ise bedelsiz otobüs alımına karşı çıkabiliyor. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda Karabağlar Belediyesi’nin meclis oturumunda hibe otobüslerin Büyükşehir’den alımına karşı çıkarak muhalefet eden belediye meclis üyeleri ile “Kabul edelim” diyen meclis üyeleri arasında tartışma yaşanmış ve “Hurdası bile para eder, kabul edelim” görüşü hakim olmuştu. Geçtiğimiz günlerde hibe otobüslerin kabulüne yine ilginç bir cevap gelirken, Tunceli’nin Pülümür Belediyesi kendi talebi ile istediği emektar otobüsü yine kendi isteği ile reddettiğini bildirdi. Söz konusu aracın ilçedeki sokakların dar olması nedeniyle ihtiyacı karşılamayacağını belirterek hibe kararının iptal edilmesini isteyen Pülümür Belediyesi, otobüsün ihtiyaç sahibi bir başka belediyeye verilmesini istedi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLDİ
Torbalı, Bayındır, Kınık, Gaziemir, Kemalpaşa, Menemen, Çiğli, Karabağlar gibi ilçeler ile Anadolu’da Çanakkale (Küçükkuyu, Ezine, Bozcaada), Aydın (İncirliova, Çine, Kuyucak) Aksaray (Saratlı ve Demirci), Amasya (Doğantepe), Denizli, Balıkesir (Ayvalık), Erzincan (Yoğurtlu, Çağlayan, Mollaköy ve Geçit), Karaman (Güneyyurt), Tokat, Burdur (Karamanlı ve Yeşilova) ilçelerine Sanos marka emektar otobüslerini gönderme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne dek hibe ettiği araç sayısı 70’i aştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.