Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunceli'nde köy kahvehanesini kırlangıçlar mesken uttu

Tunceli'nde köy kahvehanesini kırlangıçlar mesken uttu

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Örs köyünün kahvehanesini kırlangıçlar mesken tuttu. Köye her yıl ilkbaharda gelip sonbaharda ayrılan kırlangıçlar köylülerden yoğun ilgi görüyor.Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Örs köyünde...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 14:13
Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Örs köyünün kahvehanesini kırlangıçlar mesken tuttu. Köye her yıl ilkbaharda gelip sonbaharda ayrılan kırlangıçlar köylülerden yoğun ilgi görüyor.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Örs köyünde bulunan kahvehane, her yıl ilkbaharda gelip sonbaharda dönen kırlangıçların mekanı oldu. Kahvehanede yuva yapan kırlangıçlar zaman zaman içeride asılı bulunan Atatürk portresinin üzerine de konuyor.

Kırlangıçların mart ayında gelerek sonbahara kadar kahveyi mesken tuttuğunu belirten kahvehanenin sahibi Engin Yıldırım, "Kırlangıçlar on yıldan bu yana misafirimiz oluyorlar. Mart - eylül arasında burada kalıyorlar. Evimizde, ahırımızda da var. Onlar artık burada insanlarla iç içe yaşıyorlar. Kapılarımızı onlara açtık, hayatımızın bir parçası oldular. Kahvemize sürekli uğradıkları için kahvemizin adını Kırlangıç Kahvesi olarak değiştirdik" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.