Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turgut Özakman son yolculuğuna uğurlandı

Turgut Özakman son yolculuğuna uğurlandı

Şu Çılgın Türkler kitabı ile tanınan yazar Turgut Özakman, bugün öğlen namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Özakman'ın naaşı Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 15:08
Şu Çılgın Türkler kitabı ile tanınan yazar Turgut Özakman, bugün öğlen namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Özakman'ın naaşı Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Özakman'ın cenazesinde TBMM Başkanı Cemil Çicek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Mehmet Haberal, Rahşan Ecevit ile edebiyat ve sanat dünyasından isimler de hazır bulundu. Özakman'ın cenazesi alkışlarla ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları eşliğinde uğurlandı. Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Çok önemli bir yazarı, bir bürokratı, bir uygulamacıyı, bir tarihçiyi yitirdik. Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ulusal kurtuluş savaşımızı her yaştan insanın anlayabileceği bir dille bize öğretti. Gösterdi, kitabını yazdı, ona şükran borçluyuz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.