Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turizmde her geçen gün rezervasyonlar iptal ediliyor

Turizmde her geçen gün rezervasyonlar iptal ediliyor

Turizmciler, Türkiye çapından yaşanan protestolardan ve eylemlerden kaygılı olduklarını dile getirdi. Ayrıca turizmciler yaşanan olaylardan dolayı her geçen gün turistlerin rezervasyonlarını iptal ettirdiğini belirtti. Kemer Turizmci İş...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 12:56
Turizmciler, Türkiye çapından yaşanan protestolardan ve eylemlerden kaygılı olduklarını dile getirdi. Ayrıca turizmciler yaşanan olaylardan dolayı her geçen gün turistlerin rezervasyonlarını iptal ettirdiğini belirtti.

Kemer Turizmci İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Ali Nail Kılıç yaptığı açıklamada, 10 gün önce Taksim’de başlayan olaylarla ilgili yaşanan gelişmeler, özellikle yüksek sezon olarak bilinen döneme yaklaşılan şu günlerde turizmcileri derin kaygılara sürüklemekte olduğunu kaydetti.

Turizm sezonunun en yüksek olduğu günlerde yaşananlar için kaygılı olduklarını ifade eden Kılıç, “Milyonlarca kişinin gelir ve yaşam biçimi olan turizm endüstrimiz tek başına olmayıp direk olarak 50 kadar sektörün yaşamsal merkezidir. 90-100 günlük ekonomik girdi ile sürdürülmeye çalışılan turizm endüstrimiz kaçıracağı bu yüksek sezon ile telafisi asla mümkün olmayacak bir kaosa sürüklenecektir.” dedi.

    "REZERVASYON KAYIPLARI YAŞIYORUZ"

    Yaşanan olaylardan dolayı her geçen gün rezervasyon konusunda kayıpların arttığını dile getiren Kılıç, “Uluslararası rekabetin amansızca yaşandığı turizmde adeta ellerini ovuşturan rakiplerimize altın tepside böylesine bir ekonomik değeri teslim etmek, yıllardır harcanan emeğin boşa gitmesi olacaktır.” diye konuştu.

Kılıç, yaşanan bu gelişmelerin aşılıp, kaçırılan ön sezon kaybıyla da olsa 50 kadar sektörün ve Türkiye’nin turizm endüstrisinin yüksek sezonu kaçırmamasının en büyük temennileri olduğunu vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.