Dolar 34,2538
%0.04
Euro 37,6115
%-0.05
Altın 2.908,700
%-0.44
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Edebiyatı’nın dev çınarına Karabağlar'da heykel büst

Türk Edebiyatı’nın dev çınarına Karabağlar'da heykel büst

Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın dev çınarı Yaşar Kemal adına heykel büst açılışını gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören açılışta konuşan Başkan Selvitopu, Yaşar Kemal gibi dünyaca ünlü yazarların çok az yetiştiğini belirterek, bize düşen görevin ona layık olduğu şekilde sahiplenmek ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi. Büst ile birlikte Yaşar Kemal Mahallesi’nin muhtarlık hizmet binası da aynı gün hizmete açıldı.

  • Ege Postası
  • 27.12.2015 - 11:57
Dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’in adının verildiği mahallede açılan Yaşar Kemal anıtı açılışına Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Yaşar Kemal Mahallesi Muhtarı Nezir Olur,  CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Uzundere TOKİ Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mucip Uludağ, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bizlere çok önemli kültür mirası bıraktı
Mahalle Muhtarı Nezir Olur mahallelerine kazandırdığı Yaşar Kemal heykel büstünden dolayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür etti. Muhtar Olur’un ardından konuklara seslenen Başkan Selvitopu ise ,  Yaşar Kemal’in çok değerli bir edebiyat insanı olduğunu ve romanlarında yaşadığı karakterleri birebir insanlara aktardığını belirterek,  “Bu hikayeleri hissederek yazmak kolay değil. Bu tür insanlarımız çok az. Bize düşen de layık olduğu şekilde onu sahiplenmek ve gelecek kuşaklara aktarmak.” diye konuştu.
Yaşar Kemal’in her türlü zorluğu yaşamış,  bunu romanlarına ve şiirlerine dökmüş bir insan olduğunu belirten Selvitopu, “Onun bence en önemli sözü ‘kültürler birbirlerini besler, birbirlerini yok etmemelidir’ sözüdür. Oysa bugün kültürler, kültürleri yok etmektedir. Bunu emperyalistler bilinçli olarak kullanmaktadır. Kemal başka bir sözünde ise ‘Benim için dünya bin çiçekli kültür bahçesidir. Bir çiçeğin yok olmasını dünya için kayıp sayarım’sözü olmuştur. Bugün dünyada buna çok ihtiyaç var. Kültürler birbirlerini beslemeli ve sonsuza kadar yaşatmalıdır” dedi.
Evrensel ve ulusal bir değerdi
Yaşar Kemal’i hayattayken yakından tanıdığını belirten Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da Kemal’in evrensel ve ulusal bir değer olduğunu vurguladı. Tunç ayrıca, Yaşar Kemal’in eserlerinde topluma önemli mesajlar verdiğine de belirterek,  “Bilmenizi isterim ki Yaşar Kemal hayattayken bu mahalleyi gördü. Hatta eşiyle dün gece konuştuk. Bu büstün açılışı ve mahalleye Yaşar Kemal Mahallesi adının verilmesinden dolayı teşekkür etti. Yaşar Kemal’ i anlatmak 3-5 dakikaya sığmaz. Evrensel ve ulusal bir değerdi. Sayısız kitaplar eserler çıkarmış bir kişiliktir.  Çok önemli bir yazardı. Eserlerinde kardeşlik, barış ve adaletten bahsetti. Hayata bakışı hep çoğulcuydu. Her toplumun yaşama fırsatı bulacağı bir dünya arzu ediyordu. Onu kendi sözüyle bu konuşmayı bitirmek istiyorum: ‘Allah bir, yolu bin’ dedi.
Muhtarlık hizmet binası da açıldı
Yaşar Kemal büst heykelinin açılışının ardından geçtiğimiz yıl meclis kararıyla “Yaşar Kemal” adı verilen mahallenin muhtarlık binasının da açılışı yapıldı. Başkan Selvitopu muhtarların mahallelerin mülki amirleri olduğunu belirterek,  “Onların hizmet yapacağı mekanları düzgün bir hale getirmek, belediye olarak bizim görevimiz. Tüm muhtarlarımızın mekanlarını yenilemeye gayret ediyoruz,  zamanla da hepsini yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Nezir Olur, kurdeleyi birlikte keserek hizmet binasının açılışını yaptı.
Fotoğraf altı:2-Muhtar Nezir Olur 3-Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 4-Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.