Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk-Romen ilişkileri Türk Marşı ile kutlandı

Türk-Romen ilişkileri Türk Marşı ile kutlandı

Türk – Romen diplomatik ilişkilerinin 135. yıldönümü senfonik müzikle kutlandı.Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası mensubu bir grup müzisyenin verdiği konsere Romanya Kültür Bakanı Daniel Constantin Barbu, Aile ve Sosyal Diyalog Bakanı...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 15:20
Türk – Romen diplomatik ilişkilerinin 135. yıldönümü senfonik müzikle kutlandı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası mensubu bir grup müzisyenin verdiği konsere Romanya Kültür Bakanı Daniel Constantin Barbu, Aile ve Sosyal Diyalog Bakanı Adriana Pana, Eski Dışişleri Bakanı Mircea Geoana ile Türkiye’nin Romanya Büyükelçisi Ömür Şölendil ve çok sayıda Türk ve Romen yetkili katıldı.

Milli marşların okunmasının ardından Büyükelçi Şölendil açılış konuşmasında iki ülke arasındaki tarihsel geçmişe ve bağa vurgu yaptı. Romanya Kültür Bakanı Daniel Constantin Barbu ise müziğin duyguları anlatmada ortak bir dil olduğundan bahsetti.

Konserde çalınan parçalar arasında Buselik Semai, Mozart’ın Türk Marşı ve Ulvi Cemal Erkin’in Yaylı Çalgılar Dörtlüsü yer aldı.

Konserin ardından açıklama yapan eski Bakan Geoana, "Uzun geçmişimizde nice dostluk köprüleri, ittifaklar kurulmuş. İki ülke bölgede hep iki büyük dost olarak kalmış ve öyle de görülmüş. İki ülke arasındaki ilişkilerin benzerine dünyada az rastlanır." dedi. Geoana, iki ülke arasındaki köklü ve sağlam ilişkileri sembolize eden kalitede bir konser dinlediklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.