Dolar 34,2597
%-0.03
Euro 37,4804
%-0.04
Altın 2.931,100
%0.1
Bist-100 8.799,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk şirketleri Berdimuhamedov'un doğum gününde şov yaptı

Türk şirketleri Berdimuhamedov'un doğum gününde şov yaptı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 56. doğum gününe Türk şirketi tarafından inşa edilen Yelken yat kulübünün açılışıyla girdi. Hazar Denizi’nin kıyısındaki Avaza turizm bölgesinin ilk yat kulübünün açılış...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 14:52
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 56. doğum gününe Türk şirketi tarafından inşa edilen Yelken yat kulübünün açılışıyla girdi. Hazar Denizi’nin kıyısındaki Avaza turizm bölgesinin ilk yat kulübünün açılış töreni şölene dönüştü. Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından gerçekleştirilen 44 villa ve yat kulübünden oluşan bir kompleks, Polimeks Türk firmasına devre mülk olarak verildi. Türk şirketi bu projeye 80 milyon doların üzerinde yatırım yaptı.

Turistik tesisten memnun kalan Berdimuhamedov’a doğum günü dolayısıyla özel şov programı da düzenlendi. Yurtdışından davet edilen sporcular, denizde sergiledikleri gösteriler ile davetlilerin beğenisini kazandı. Türkmenistan'ın ilk yat kulübünün 1 kilometre bulan deniz sahilinde 40 yata hizmet verebilecek kapasitede.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, açılış kapsamında Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür ile görüştü. Görüşmeden sonra Türkmen basınına açıklamada bulunan Gür, Türkmenistan yönetiminin Antalya’ya benzer bir turizm merkezi kurmaya kararlı olduğunu söyledi. Türkmenistan’ı dünyanın en büyük turizm ülkelerinin birisine dönüştürmek için yardımcı olacaklarını söyleyen Turgut Gür, Türkmenistan için turizm stratejisi hazırladıklarını ve bu strateji kapsamında ülke turizminin her alanda gelişmesi sağlanacağını ifade etti.

Açılan tesisle birlikte Avaza'daki tesislerin yatak kapasitesi 7 bini bulduğu açıklandı. 2007 yılında başlatılan Avaza projesinde yeni açılan tesislerle birlikte otel ve dinlenme tesislerinin sayısı 27'ye ulaştı. Projenin yüzde 90'ı Türk şirketleri tarafından yapılırken, şu zamana kadar 2 milyar doların üzerinde yatırım yapılan projenin toplam maliyetinin 7 milyar doları bulması bekleniyor.

Projede Türk şirketlerinin desteği sadece müteahhitlikle sınırlı kalmadı. Tesislerdeki personelin eğitimi de Türk turizmciler tarafından yapılıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından otel personeline eğitim seminerleri veriliyor. Ayrıca, TİKA tarafından bölgede turizm meslek lisesi benzeri bir yapılanmanın kurulması da planlanıyor.

Bugün akşam Berdimuhamedov’un doğum günü kutlamaları çerçevesinde pop yıldızı Jennifer Lopez'in de sahne alacağı konser verilecek. Konserde, Türkiye'den Mustafa Sandal'ın da yer alması bekleniyor.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov dün de Türk şirketlerin inşa ettiği 13 turistik tesisin açılışını gerçekleştirmişti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.