Dolar 34,2597
%-0.03
Euro 37,4804
%-0.04
Altın 2.931,100
%0.1
Bist-100 8.799,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vekillerin rüşvet almalarını engelleyen tasarı hükümete takıldı

Vekillerin rüşvet almalarını engelleyen tasarı hükümete takıldı

Almanya'da milletvekillerinin rüşvet almalarını engelleyecek ve sıkı kontrol getirecek yasa tasarısı hükümete takıldı. Muhalefet partileri Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi’nin hazırladığı yasa tasarısı hükümet partileri...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 12:49
Almanya'da milletvekillerinin rüşvet almalarını engelleyecek ve sıkı kontrol getirecek yasa tasarısı hükümete takıldı. Muhalefet partileri Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi’nin hazırladığı yasa tasarısı hükümet partileri Hıristiyan Demokratlar (CDU) ve Hür Demokratlar (FDP) karşı oy kullanmasıyla reddedildi.

Muhalefetin teklifinin kabul edilmesi durumunda rüşvet aldığı ispat edilen milletvekili beş yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacaktı. Başta SPD’nin başbakan adayı Peer Steinbrück olmak üzere birçok CDU’lu, FDP’li, SPD’li ve Yeşiller Partili politikacıların milletvekilliği maaşının yanında yaptıkları konuşmalar ve yönetim kurulu üyeliklerinden yüz binlerce Euro kazandıkları belirlenmişti. SPD ve Yeşiller, milletvekilleri gelirlerinin daha sıkı takip edilmesini talep etmiş bu konuda yasa tasarısı hazırlamışlardı.

Oylama sonrası CDU ve FDP’nin karşı çıkmasına tepki gösteren SPD’nin Parlamento İdari Sorumlusu Thomas Oppermann, “Kamuoyu önünde utanmanızı bekliyoruz.” dedi. CDU ve FDP’nin uygulamadaki kuralların yeterli olduğunu düşündüğünü söyleyen Oppermann, Almanya’nın milletvekillerine rüşvet takibi konusunda gelişmekte olan ülke sınıfına girdiğini ifade etti.

Almanya, rüşvetle mücadele konusundaki Birleşmiş Milletler Anlaşması’nı onaylamayan ülkeler arasında yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.