Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkçe Olimpiyatları Van etkinliğine Patnos çıkarma yaptı

Türkçe Olimpiyatları Van etkinliğine Patnos çıkarma yaptı

"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Van Şöleni, Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapıldı. Şölen havasında geçen programa 13 ülkeden toplam 90 öğrenci katıldı. Etkinliği yaklaşık...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 14:25
"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Van Şöleni, Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapıldı. Şölen havasında geçen programa 13 ülkeden toplam 90 öğrenci katıldı. Etkinliği yaklaşık 17 bin kişi izledi. Van'daki etkinliğe Ağrı'nın Patnos ilçesinden yaklaşık 300 kişi katıldı. Gösteriler, öğrencilerin koro halinde söylediği 'İnsanlık el ele' şarkısı ile başladı. Hem Türkçe hem de Kürtçe sunumu yapılan etkinlikte teker teker sahne alan öğrenciler, çeşitli yörelere ait halk oyunları ve dans gösterileri sunan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.

Moğolistanlı öğrenciler, Hakkari yöresine ait halk oyunlarını sergilerken, Kırgızistanlı Corobayev Farruh ve Kencayev İlimbey isimli öğrenciler 'Ankara havası' oynadı. Olimpiyatlarda bu yıl şarkı dalında altın şarkı birinciliği elde eden Iraklı Geylan Tahiri'nin 'Rındamın' adlı Kürtçe şarkıyı seslendirirken, Mozambikli öğrenciler de Kastamonu yöresine ait oyunları sergiledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.