Dolar 34,1871
%-0.1
Euro 37,5292
%0.14
Altın 2.891,080
%0.75
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkçe’nin çocukları Kayseri'de 50 bin kişiyle buluşacak

Türkçe’nin çocukları Kayseri'de 50 bin kişiyle buluşacak

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları’nın Kayseri etkinlikleri de 3 Haziran’da Kadir Has Stadı’nda yapılacak. 50 bin kişi kapasiteli Arena Stadyumu'ndaki etkinliğe; 40 ülkeden 200 öğrenci katılacak. Türkçe...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 13:04
Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları’nın Kayseri etkinlikleri de 3 Haziran’da Kadir Has Stadı’nda yapılacak. 50 bin kişi kapasiteli Arena Stadyumu'ndaki etkinliğe; 40 ülkeden 200 öğrenci katılacak.

Türkçe Olimpiyatları’nın Kayseri etkinliği hakkında bilgi veren Komite Başkanı İlhan Miraboğlu, bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Kayseri il etkinliklerinin, Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇE-DER) ve Kılıçaslan Mezunları Derneği (KILIÇDER) işbirliği ile 3 Haziran pazartesi günü Kadir Has Stadyumu’nda yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi.

İlhan Miraboğlu, Türkçe Olimpiyatları’nın 11 yıl önce 17 ülke öğrencileriyle başladığını hatırlatarak, şu bilgileri verdi: “Dünyaya bu ışık Anadolu’nun bağrından yayıldı. Kendi değerlerini onun dilindeki sevgi ve kardeşlik duygusunu özümsemiş insanımız buna muhtaç dünyadaki gönüllere taşımak için yola çıktı. Onlar bunun yolun eğitimle insandan insana dokunuşla, kültürle olacağını biliyordu. Eğitim gönüllerle küreselleşen dünyada bir okul açma seferberliğini çıktı. Bugün 140 ülkede 2 bin Türk okulu var. Bu bir destandır. Bu okulların tam yansımasıdır yaşadığımız festival. Türkçe olimpiyatları 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla yapılıyor. Bu öğrenciler Türkçe konuşuyor, yaşıyor ve düşünüyor. Onları yetiştiren öğretmenler, Türkçe konuşmak, sevgi dili ile konuşmak, barışı, kardeşi dillendirmek olduğunu biliyor. Türkçe Olimpiyatlarının bu yılki sloganı bu nedenle 'Evrensel barışa doğru' oldu.”

Miraboğlu, Türkçe Olimpiyatları etkinliklerinin 55 ilde 2 milyona yakın insana ulaştığını belirterek, “Olimpiyatlar medya ile bütün Türkiye’nin bir aylık gündemine taşınıyor. Mayıs ve haziran da Türkçe Olimpiyatları coşkusu yaşanıyor. Her yıl ayrı şölen havasına kavuşan olimpiyatlar Kayseri’de beşinci kez gerçekleşiyor. 3 Haziran Pazartesi akşamı 50 bin kişinin katılımı ile gerçekleşecek olan etkinliğe 40 ülkeden 200 öğrenci katılacak. Onlar şarkıları, şiirleri, folklor etkinlikleri ve özel becerileriyle hoş tatlar sunacaklar. Stadyumunda etkinlikler dışında iki gün boyunca ziyaretler ve canlı yayınlar güzel günler olacak.” dedi.

Türkçe Olimpiyatları Kayseri etkinliğe sponsor olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi adına konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, birçok ülkede büyük sosyal etkinliklerin ve organizasyonların gerçekleştiğini belirterek, “Türkiye’yi saran bir heyecan olan Türkçe Olimpiyatları’nın Kayseri etkinliğine Kadir Has Stadında ev sahipliği yapacağız. Bu büyük organizasyon için bütün hazırlıklar yapıldı. Bu heyecanın sorunsuz yaşanması içinde gerekli bütün önlemler alındı. Stat zemininde sorun oluşmaması için ayrı tedbirler alındı.” dedi.

Kınaş İnşaat İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, Türkçe Olimpiyatları'na katılım için Amerika’da yapılan elemelere şahit olduğunu ifade ederek, “Amerika’daki Türkçe konuşan, olimpiyatlara katılmak için yarışan gençlerin, çocukların kendileri kadar ailelerinin de heyecan içinde olduklarını gördük. Çocuklarının Türkçe konuşmaları, yarışmaları ve Türkiye’de yapılacak olimpiyatlara katılmaları ile ilgili söylemleri bizi çok etkilemişti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Korkmaz Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Korkmaz, Ödül Yapı İnşaat adına Duran Güven, Kayseri Park AVM Genel Müdürü Salih Tolan, Ugimpol Mağazaları Sahibi Adnan Çıtak, Tuna Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Tuna’da etkinlikle ilgili bilgiler vererek, Türkçe Olimpiyatları’nda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.