Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkçenin çocukları ilk kez Kırıkkale'de sevenleriyle buluşuyor

Türkçenin çocukları ilk kez Kırıkkale'de sevenleriyle buluşuyor

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları bu sene ilk kez Kırıkkale’de sevenleriyle buluşacak. Kırıkkale büyük bir heyecanla 11 Haziran'da...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 17:15
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları bu sene ilk kez Kırıkkale’de sevenleriyle buluşacak.

Kırıkkale büyük bir heyecanla 11 Haziran'da yapılacak dünya çocuklarının buluşmasına hazırlanıyor. 25 ülkeden 80 öğrencinin katılımı ve Aktif Girişimci İş Adamları Derneği'nin (AGİAD) organizasyonu ile yapılacak program, Kırıkkale'de ilk olması nedeniyle ilde bayram havası yaşanmasına vesile oluyor. Başpınar Şehir Stadyum'unda yapılacak programa yaklaşık 30 bin kişinin katılması bekleniyor. Olimpiyatla alakalı ilde bilbord, köprü ve yol kenarlarına asılan afişler ve araç giydirme ile en ücra beldeye kadar tanıtım yapılıyor.

Olimpiyat Komitesi Kırıkkale Başkanı Hayrettin Kaya, "Tüm gücümüzle olimpiyata hazırlanıyoruz. Şu an biz elimizden geldi kadar tüm ayrıntılara dikkat ederek hazırlığımızı tamamladık. Tüm halkımızdan olimpiyatlarda bir aksilik olmaması için dua etmelerini ve olimpiyatlara bir şenlik havasında aileleriyle birlikte katılmalarını bekliyoruz." dedi. Türkiye'nin ilk kez mesaj sistemiyle olimpiyatlara destek olunabileceğini belirten Kaya, tüm operatörlerden 3317'ye boş mesaj atarak Kırıkkale etkinliğine 5 TL mesaj ücreti karşılığında katkıda bulunulabileceğini kaydetti.

11. Türkçe Olimpiyatları Kırıkkale il etkinliği 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.30'da Başpınar Şehir Stadyumu'nda yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.