Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden ortak açıklama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden ortak açıklama

TÜRK Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki bir grubun geçen Cuma yaptığı darbe girişimiyle ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hazırlanan ortak basın açıklaması Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden ortak açıklama:

  • Ege Postası
  • 19.07.2016 - 15:35

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda yapılan basın açıklamasına EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Darbe girişimiyle ilgili TOBB tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını Başkan Yorgancılar okudu. Türkiye’de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 Oda- Borsa olarak 81 ilde ortak basın açıklamasını yaptıklarını kaydeden Başkan Yorgancılar, “Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz. 15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz" diye konuştu.



HESAP VERMELERİNİ BEKLİYORUZ
Gücünü sandıktan ve yetkiyi milletten almayan bir idare istemediklerini belirten Yorgancılar, “Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah’a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah’ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk. Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz" dedi.

EKONOMİ KISA SÜREDE NORMALLEŞECEKTİ
Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Yorgancılar şunları söyledi; “Türkiye normalleşme sürecinin içine girecek, başta sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, STK’lar ve iş aleminin verdiği mesajlarda da görüldüğü gibi üretime devam edilecek. Türkiye’de bir potansiyel var, bu potansiyeli ortaya koyduk. Sayın bakanımız Mehmet Şimşek, uluslararası kuruluşlarla görüşmeler yaptı, Merkez Bankası’nın aldığı önlemler var ekonomi kısa sürede normalleşecektir. Darbe girişiminin ardından gündeme gelen idamın getirilmesi durumunda ekonomiye etkisi sorulan Başkan Yorgancılar, “Siyasi iradenin vereceği bir karar. O konuyla ilgili bir şey söylemem doğru değil, bunun kararını verecek olan parlamentodur. Ama Türkiye idamla ilgili AB ile yaptığı görüşmelerde bu konu gündemden kalkmıştı, ama tekrar gündeme geldi, bunun değerlendirileceği yer parlamentodur" diye konuştu. 


İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de borsa üyeleriyle biraraya glediği toplantıda ortak metni okudu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.