Dolar 34,1101
%-0.15
Euro 38,2787
%0.3
Altın 2.899,450
%-0.71
Bist-100 9.674,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Türkiye - Özbekistan ilişkileri daha da yüksek seviyeye çıkacak”

“Türkiye - Özbekistan ilişkileri daha da yüksek seviyeye çıkacak”

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Türkiye ve Özbekistan ilişkilerinin daha da yüksek bir düzeye çıkacağını söyledi.Özbekistan’ın bağımsızlığının 22. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen resepsiyonda...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 16:27
Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Türkiye ve Özbekistan ilişkilerinin daha da yüksek bir düzeye çıkacağını söyledi.

Özbekistan’ın bağımsızlığının 22. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen resepsiyonda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Özbek Büyükelçi Kadirov, Türkiye’nin Özbekistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmasından dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti.

8 yıldır Türkiye’de görev yaptığını ve bu süre zarfında Türk halkından hep güzel sözler duyduğunu dile getiren Kadirov, “Hiçbir zaman kimse bana bir kötülük yapmadı ve kötü söz söylemedi. Bunun için ben her zaman Türk kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum.’’ dedi.

İki ülke ilişkilerine de değinen Kadirov, “İlişkilerimizin gelinen noktadan daha yüksek seviyeye çıkacağı inancındayım. Özbekistan, Türk işadamlarını tanımakta ve sevmektedir. İki ülke birlikte demokratik yolda ortak hareket edecektir. Bağımsızlığımızın ilk gününden başlayarak bize ilk elini uzatan ve yardım veren ülke Türkiye olmuştur. Bunun için şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkelerimiz kardeş iki ülke ve birlikte hareket edecektir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.