Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Türkiye cephesinde birleşelim'

“Türkiye cephesinde birleşelim"

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu 11 Ağustos Salı günü yoğunlaşan terör olaylarını değerlendiren yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şu şekildedir.

  • Ege Postası
  • 11.08.2015 - 14:49
İZMİR-  "Dün İstanbul’da Sultanbeyli’de, Şırnak’ta Silopi’de yoğunlaşan terör saldırıları ABD’nin yönlendirdiği siyasi amaçlı eylemlerdir .PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı HDP Amerikan emperyalizminin piyonudur. ABD terörle mücadelenin sona erdirilmesi ve 'Açılım' adı verilen bölünme sürecine geri dönülmesini istiyor. Bu isteğine uygun hükümet formülü de AKP-CHP koalisyonudur. Tam da Davutoğlu- Kılıçdaroğlu ikilisinin koalisyonu görüştüğü gün özellikle İstanbul’da yoğunlaşan terör “Koalisyonu kurun !” baskısıdır.

Vatan Partisi Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK terör örgütüne karşı mücadelesini destekliyor. Verilen mücadele Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü içindir. HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ABD’yi ve NATO’yu yardıma çağırıyor. TSK ise ABD’nin kara gücünü bastırma harekatı yürütüyor.

 İstanbul’da HDP ve CHP kol kola sözüm ona “Barış” mitingi düzenliyor. Bir yandan askerimizi, polisimizi şehit eden, vatandaşlarımızı öldüren bombaları patlatan PKK terörünü mazur göstereceksiniz, öte yandan “Barış Cephesi” diyeceksiniz, tam bir sahtekarlıktır. Bunlar aslında savaş cephesidir. Açılım süreci savaş getirmiştir. İzmir’de de sözüm ona “Barış Cephesi” kuruldu. Orada da CHP İzmir milletvekillerini Ertuğrul Kürkçü ile birlikte PKK cephesinde görüyoruz.

Türkiye’nin bölücü teröre ve arkasındaki emperyalist devlete karşı tarihi mücadelesi başlamıştır. Bu mücadelenin bütün milletimizi birleştirmesi, daha tutarlı bir program ve siyasetlerle yürütülmesi herkesin görevidir. Türk milleti olarak bu zorlu süreçten büyük bir kararla çıkacağız. Cumhuriyetimizi ve halkımızı yeniden Atatürk Devrimi temelinde örgütleyeceğiz.
İzmir’de meslek örgütlerimizle, sendikalarımızla, kitle örgütlerimizle, siyasi partilerimizle Türkiye Cephesinde birleşmek için çalışmalarımıza başlıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.