Dolar 34,1815
%0.06
Euro 38,2802
%0.3
Altın 2.916,060
%-0.14
Bist-100 9.697,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye kent konseyleri platformu Aliağa’da toplandı

Türkiye kent konseyleri platformu Aliağa’da toplandı

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Aliağa’da toplandı. 2 günlük program çerçevesinde Aliağa’da toplanan platformum yürütme kurulu üyeleri program öncesi Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret etti. Türkiye Kent Konseyleri Platformu 9. DönemBaşkanı ve Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ile birlikte Başkan Oğuz’u ziyaret eden Türkiye Kent Konseyleri PlatformuYürütme Kurulu Üyeleri, Başkan Oğuz ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 09.12.2012 - 11:37
İZMİR-  Aliağa’nın yapısıyla,limanlarıyla, sanayisiyle farklı bir kent olduğunu ve kentte görev yapmaktan mutlu olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Aliağa nüfusu her yıl 3-5 bin kişi artan, gece ile gündüz nüfusu arasında 10-12bin kişi farkeden Türkiye’nin her bölgesinden insanları barındıran, farklı örf, adet ve kültürlere karşın insanların huzur ve barış içinde yaşadığı emekçi kenti. Bu kent için hizmet etmekten, görev yapmaktan son derece mutluyum.” Dedi. Başkan Oğuz kent konseylerini ilçelerinde misafir etmekten de ayrıca mutlu olduğunu ifade etti.

KENT KONSEYİ BAŞKANI YAKUP ÖZTÜRK’TEN AÇILIŞ KONUŞMASI
Petkim Kültür Merkezi’nde yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısının açılış konuşmasını ise dönem başkanı ve Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk yaptı. Gündem konularının “Adalet” olduğunu belirten Öztürk; “ İnsanların günümüzde en çok adalete ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Sadece kendimiziçin değil, sadece ihtiyacımız olduğunda değil, her zaman adalet istemeliyiz. Sadece insanlar için de değil doğadaki tüm canlılar için adil, adaletli davranmalıyız.” dedi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e yapılanadaletsizliğe değinmeden geçemeyeceğini belirten Öztürk, kent konseylerini Aliağa’da ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek bu konuda desteklerini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a teşekkür etti. Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun bir sonraki dönem sözcülüğünü üstlenecek olan Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider de kentte kendilerini misafir ettiği için Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a teşekkür etti ve plaket takdim etti.

PETKİM GENEL MÜDÜRÜ HAYATİ ÖZTÜRK;”ÜLKE OLARAK DAHA ÇOK ÜRETİM YAPMALIYIZ”
Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk de konuşmasında Türkiye’nin dünya nüfusuna oranının yüzde bir, üretime oranı ise binde dört olduğunu belirterek ülke olarak daha çok üretim yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Öztürk, “Dünya nüfusu yakın gelecekte 9 milyara çıkacak. Bu kadar yoğun nüfusun ihtiyacını sadece doğal ürünlerle karşılamak mümkün değil. Yıllık 65 milyar dolarlık enerji ithal ediyoruz. Dolayısı ile fosil, katı yakıt, rüzgar, güneş, yenilenebilir hangisi olursa olsun hepsini kullanmak durumundayız. Bilgi ve teknolojiyi doğru kullanarak ve çevreyi gözeterek daha çok üretim yapmalıyız.” dedi.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT TANIK; “İHALE KANUNU DEĞİŞMELİ”
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da yeni Büyükşehir yasasının siyasi kaygı ile yapıldığını belirterek; “Kapatılan belde ve köylerde oturanlar temsil imkanını kaybedecek, burada bulunan vatandaşlar kıyı kesimlere ve kent merkezlerine göç edecektir. Bu şekilde nüfusun yüzde 90’ı kentlerde ikamet edecek ancak beraberinde çok büyük sorunlar getirecektir.” dedi. İhale kanunun değişmesi için TBMM’ye çağrıda bulunan Tanık; “Memurlarımız, bürokratlarımız iş yapmaktan korkuyor. Çünkü yapılan birçok iş ‘ihaleye fesat karıştırmak’ olarak görülüyor. Yüzde yüzü belediyeye ait şirkete belediye iş veremiyor. Verirseniz Osman Özgüven gibi ihaleye fesat karıştırmış oluyorsunuz. Yoksa Osman Özgüven’in boğazından haram lokma geçmemiştir.” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDICMISI UĞUR EREN’DEN KONUKLARA SUNUM
Katılımcılara Aliağa’yı ve Aliağa Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları slayt sunum eşliğinde anlatan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren de; “ Aliağa Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Turgut Oğuz öncülüğünde 3,5 yılda çok önemli çalışmalar yaptık. Kentimizi sağlıklı ve planlı bir kente dönüştürmek için çalışıyoruz. Kişibaşına düşen yeşil alan miktarıyla Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Sanayi kenti olmamıza karşın çok güzel birsahil bandımız, tertemiz denizimizmevcut. Yakın çevreden plajlarımız için gelen günübirlik ziyaretçilerimiz oluyor. Engellilere yönelik yaptığımız çalışmalar, oluşturduğumuz engelsiz cafe-park projemiz ve Sosyal Market gibi farklı projelerle örnek olduk. Çok amaçlı sosyal kompleksimizin inşaatına başladık. Aliağa Belediyesi olarak satranç birinci liginde İzmir’i temsil eden tek takımız ve Beko Basketbol Ligi’nde ilçemizi başarıyla temsil eden ve kentimizin tanıtımını yapan Aliağa Petkim Basketbol takımımız var.” dedi.

Öğleden sonraki programda ise “Herkes için adalet” konulu söyleşi gerçekleştirilirken Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan’ın önerisi üzerinde program sonrası Belediye Başkanı Osman Özgüven’e destek için Dikili’ye gidildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.